Εργα 24,7 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό τουριστικών καταλυμάτων

Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2003 10:57

Νέα έργα, προϋπολογισμού 20,6 εκατ. ευρώ, για τον ποιοτικό εκσυγχρονισμό τουριστικών καταλυμάτων, που δεν εντάσσονται στον Αναπτυξιακό Νόμο (μικρά καταλύματα) και 4,1 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της ανταγωνστικότητας μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων, εντάχθηκαν στις δράσεις των Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας (ΕΠΑΝ), του Γ' ΚΠΣ, με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης, Δημήτρη Γεωργακόπουλου.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, τα έργα για τον ποιοτικό εκσυγχρονισμό των τουριστικών καταλυμάτων, αφορούν 27 αιτήσεις εταιρειών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε 58 αιτήσεις επιχειρήσεων της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, σε 32 της Θεσσαλίας, 102 της Κρήτης, 178 της Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, 36 της Στερεάς Ελλάδας και 12 αιτήσεις επιχειρήσεων από την Αττική.

Σε ότι αφορά στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων, οι αιτήσεις που εγκρίθηκαν, σύμφωνα με την απόφαση του κ. Γεωργακόπουλου, είναι οκτώ από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 13 από την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, τέσσερις από τη Θεσσαλία, 30 από την Κρήτη, 35 από τη Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου και τρεις από τη Στερεά Ελλάδα.

Την υλοποίηση των δράσεων θα αναλάβουν οι ενδιάμεσοι φορείς διαχείρισης, με τους οποίους οι επιχειρήσεις που εντάσσονται στο πρόγραμμα, έχουν υπογράψει τη σχετική σύμβαση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα