Από 9-11 Ιουλίου η διάθεση του 24,61% του ΟΠΑΠ, σύμφωνα με το Reuters

Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2003 13:28

Από τις 9 έως τις 11 Ιουλίου 2003 αναμένεται να γίνει το νέο βήμα αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται πηγή προσκείμενη στον Οργανισμό.

Όπως ανακοινώθηκε στις αρχές του μήνα, θα πραγματοποιηθεί συνδυασμένη προσφορά, η οποία θα συνίσταται σε δημόσια εγγραφή στην Ελλάδα σε ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές καθώς και ιδιωτική τοποθέτηση σε θεσμικούς επενδυτές στο εξωτερικό, σύμφωνα με τους όρους του Κανονισμού S / Κανόνα 144A των Η.Π.Α.

Το μέγεθος της συνδυασμένης προσφοράς αναμένεται να ανέλθει σε ποσοστό έως και 24,61% του υφιστάμενου μετοχικού κεφαλαίου της ΟΠΑΠ Α.Ε. Η συνδυασμένη προσφορά αναμένεται να πραγματοποιηθεί περί τα μέσα Ιουλίου 2003, ενώ αντικείμενό της θα αποτελούν εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών μετοχές της ΟΠΑΠ Α.Ε., τις οποίες κατέχει σήμερα το Ελληνικό Δημόσιο άμεσα ή έμμεσα, μέσω της Δημόσιας Επιχείρησης Κινητών Αξιών Α.Ε.

Γενικοί Συντονιστές της συνδυασμένης προσφοράς, ορίστηκαν από κοινού οι Alpha Finance, Citigroup, Credit Suisse First Boston, EFG Telesis Finance και Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Από το νέο βήμα αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ, το ελληνικό Δημόσιο προσδοκά στην είσπραξη περίπου 600 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΠΑΠ



Σχολιασμένα