Μείωση επιτοκίων από την Ελληνική Τράπεζα

Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2003 12:37

Στη μείωση των επιτοκίων στα χορηγητικά και καταθετικά της προϊόντα προχωρεί η Ελληνική Τράπεζα με αφορμή την πρόσφατη μείωση του παρεμβατικού επιτοκίου από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Στη στεγαστική πίστη, το κυμαινόμενο επιτόκιο και το σταθερό επιτόκιο πενταετίας διαμορφώνονται σε 5,50%.

Παράλληλα, η Ελληνική Τράπεζα εισάγει δύο νέα προϊόντα: τα στεγαστικά δάνεια σταθερού επιτοκίου τριετούς και δεκαετούς διάρκειας, με επιτόκιο 5% και 6,50% αντίστοιχα.

Συνεχίζει επίσης να προσφέρει δύο στεγαστικά δάνεια χαμηλής εκκίνησης:

- με επιτόκιο 3% για τον πρώτο χρόνο, το οποίο στη συνέχεια μεταβάλλεται σε συνάρτηση με το Euribor 3μήνου πλέον περιθωρίου 2,25% (στις 19/6/03 αυτό αντιστοιχούσε σε συνολικό επιτόκιο 4,37%), και

- με επιτόκιο 3,60% για τον πρώτο χρόνο, ακολουθούμενο από σταθερό επιτόκιο 6,50% για τα επόμενα έξι χρόνια.

Η Ελληνική Τράπεζα υπενθυμίζει παράλληλα δύο ακόμα πλεονεκτήματα που προσφέρονται χωρίς κόστος στους δανειολήπτες του στεγαστικού δανείου με κυμαινόμενο επιτόκιο:

- η δυνατότητα μετάβασης σε δάνειο σταθερού επιτοκίου ανά πάσα στιγμή, και

- η δυνατότητα πρόωρης, μερικής ή ολικής αποπληρωμής.

Στις χορηγήσεις προς ιδιώτες, τα επιτόκια των καταναλωτικών και προσωπικών δανείων σταθερού επιτοκίου για τα πρώτα 2 χρόνια διαμορφώνονται σε 9% και 10% αντίστοιχα, ενώ τα επιτόκια των καταναλωτικών και προσωπικών δανείων κυμαινόμενου επιτοκίου διαμορφώνονται σε 9,50% και 10,50% αντίστοιχα.

Στις πιστωτικές κάρτες τα επιτόκια για την «Privileged Card VISA» και «HELLENICARD VISA» διαμορφώνονται σε 13,90% και 14,90% αντίστοιχα.

Όσον αφορά στις χορηγήσεις προς επιχειρήσεις, το βασικό επιτόκιο για τα δάνεια κεφαλαίων κίνησης, πάγιων εγκαταστάσεων, επαγγελματικής στέγης και επαγγελματικού εξοπλισμού διαμορφώνεται σε 6,55%.

Τέλος, τα επιτόκια καταθετικών λογαριασμών αναπροσαρμόζονται και φθάνουν έως και 2,75% στο λογαριασμό ταμιευτηρίου «Best Savings Account».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα