Απολογία κατηγορουμένων στη δίκη Οτσαλάν

Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2003 13:55

Για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας στην προσβολή εναντίον της διεθνούς ειρήνης της χώρας απολογήθηκαν ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ο κυβερνήτης του αεροσκάφους με το οποίο ήρθε στην Ελλάδα ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν, Ζήσης Πεχλιβανούδης και ο Γιώργος Μαγγίνας, αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ, αποσπασμένος στην ΕΥΠ.

Ο κ. Πεχλιβανούδης υποστήριξε στην απολογία του ότι δεν γνώριζε πως ανάμεσα στους επιβάτες ήταν και ο Οτσαλάν. «Πίστευα ότι μετέφερα τον τότε υφυπουργό Αμυνας της Ρωσίας», είπε και πρόσθεσε οτι το σχέδιο πτήσης που ακολουθούσαν δεν προέβλεπε να προσγειωθούν στην Ρουμανία αλλά στην Ελλάδα.

Ο αρχιφύλακας Γιώργος Μαγγίνας ο οποίος, σύμφωνα με την κατηγορία, παρέλειψε ηθελημένα να προβεί σε έλεγχο ταυτοπροσωπείας των επιβατών και τους μετέφερε στην αίθουσα επισήμων, παρ' ότι ήταν επιφορτισμένος με την παρακολούθηση και αποτροπή της εισόδου του Οτσαλάν στην Ελλάδα, υποστήριξε στην απολογία του οτι δεν κατάλαβε κάτι ύποπτο.

Οταν είδε το διαβατήριο του κ. Ναξάκη, οπως είπε ο κ. Μαγγίνας,υποψιάστηκε την άφιξη Οτσαλάν και αμέσως ενημέρωσε τους προϊσταμένους του.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα