DIAMANDCO ΑΒΕΕ : Αίτηση εισαγωγής της στη ΝΕΧΑ

Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2003 14:07

Αίτηση για εισαγωγή της στη Νέα Χρηματιστηριακή Αγορά (ΝΕΧΑ), κατέθεσε η εταιρεία DIAMANDCO ABEE, μετά την έγκριση της γνωμοδοτικής επιτροπής του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η εταιρεία, δραστηριοποιείται στην παραγωγή και τη διαμόρφωση πλαστικών φύλλων, εφαρμογών τεχνολογίας και εξαρτημάτων ειδικών προδιαγραφών, δια μέσου της χρήσης μητρών τεχνολογίας. Τα προϊόντα της, απευθύνονται σε εταιρείες πληροφορικής, τηλεπικοινωνιών, κλιματισμού, όπως και σε αυτές της ναυτιλίας και της αμυντικής βιομηχανίας.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, η εταιρεία, αν και λόγω της εξειδίκευσής της αντιμετωπίζει περιορισμένο ανταγωνισμό και αυτόν σε μερικούς μόνο τομείς της δραστηριότητας της, επιζητεί την περαιτέρω εδραίωσή της στην εγχώρια αγορά και διεθνή αγορά.

Τον στόχο αυτό, θα κληθούν να εξυπηρετήσουν τα κεφάλαια που θα αντληθούν από τη ΝΕΧΑ, τα οποία όπως περιγράφεται και στο καινοτόμο τριετές επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας, θα ικανοποιήσουν μια πλειάδα αναγκών.

Ο κύριος όγκος των κεφαλαίων που θα αντληθούν, θα χρηματοδοτήσουν έργα που αφορούν τον πυρήνα των δραστηριοτήτων της εταιρείας, η ολοκλήρωση των οποίων θα μεγιστοποιήσει τις παραγωγικές της δυνατότητες.

Η εταιρεία, θα προχωρήσει στη δημιουργία Κέντρου Πληροφορικής και Ψηφιακού Σχεδιασμού προϊόντων προηγμένης τεχνολογίας, όπως ξεχωριστής Διεύθυνσης Ερρυνας και Ανάπτυξης (R&D).

Η πλήρης αξιοποίηση του παραπάνω κέντρου, θα επιτευχθεί με την παράλληλη δημιουργία Ψηφιακού Κέντρου Παραγωγής Τεχνολογίας, έργο, που μαζί με την επέκταση και την αναβάθμιση του παραγωγικού εξοπλισμού, προβλέπεται να απορροφήσει και το μεγαλύτερο, αναλογικά, κομμάτι της χρηματοδότησης.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας τη χρήση του 2002 ανήλθε σε 1.742.000 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση του 23%, ενώ κατά την τρέχουσα χρήση, η αύξηση του κύκλου εργασιών αναμένεται να υπερβεί το 20%.

Στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας, εντάσσεται η προοπτική εγκατάστασης επί μέρους τμημάτων στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου, ευνοώντας έτσι τη διατήρηση και ανάπτυξη της καινοτομίας με τη χρήση υποδομών υψηλών προδιαγραφών, αλλά και την ανάπτυξη συνεργιών με εταιρείες υψηλές τεχνολογίας και τεχνολογικών φορέων και ιδρυμάτων.

Σύμβουλος επιχειρηματικής ανάπτυξης της DIAMANDCO, είναι η εταιρεία HBN A.E., κύριος ανάδοχος και ειδικός διαπραγματευτής για την εισαγωγή της η Σάρρος ΑΧΕ, ενώ σύμβουλος έκδοσης είναι η ARTION ΑΧΕΠΕΥ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα