Μέρισμα 0,06 ευρώ δίνει η ΕΛΓΕΚΑ

Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2003 16:35

Την έγκριση των ετήσιων και ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων και εκθέσεων του δ.σ. της EΛΓΕΚΑ Α.Ε. καθώς και τη διάθεση κερδών αποφάσισε η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.

Σχετικά με την διανομή μερίσματος για τη χρήση του 2002, η γενική συνέλευση ενέκρινε την πρόταση της διοίκησης για καταβολή μερίσματος 0,06 ευρώ ανά μετοχή.

Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για μερίσματα είναι 961,629.90 ευρώ και αποτελεί το 38,92% των κερδών της εταιρείας μετά την αφαίρεση του φόρου και του τακτικού αποθεματικού.

Ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος ορίζεται η 23.06.02 και δικαιούχοι είναι όσοι μέτοχοι εμφανίζονται στο μετοχολόγιο της εταιρείας μετά το κλείσιμο του ΧΑΑ στις 23.06.2003.

Η καταβολή του μερίσματος θα γίνει εντός δύο μηνών από την ημερομηνία της Γ.Σ., για την οποία η εταιρία θα εκδώσει σχετική ανακοίνωση.

Επίσης, επικυρώθηκε η ιδιότητα των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας σύμφωνα με το Ν. 3016 / 2002 περί εταιρικής διακυβέρνησης, ως εξής: Αλέξανδρος Κατσιώτης - Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος, Έλλη Κατσιώτη - Δρακοπούλου - Αντιπρόεδρος, Παρασκευάς Τοκτόκογλου - Μέλος, Μιχάλης Φανδρίδης - Μέλος / Μη εκτελεστικό, Εμμανουήλ Πατεράκης - Μέλος / Μη εκτελεστικό, Ηλίας Γιάννηλερ - Μέλος - Μη εκτελεστικό / ανεξάρτητο, Νίκος Σκουλάς - Μέλος - Μη εκτελεστικό / ανεξάρτητο.

Σχετικά με τα οικονομικά αποτελέσματα του 2003, η ΕΛΓΕΚΑ αναμένει ο γενικός κύκλος εργασιών να φθάσει τα 126 εκ. ευρώ αυξημένος κατά περίπου 9% ως προς το 2002. Για τα κέρδη προ φόρων, στόχος της εταιρείας είναι να παραμείνουν στα επίπεδα του 2002. Σε ενοποιημένη βάση, τόσο ο γενικός κύκλος εργασιών όσο και τα λειτουργικά αποτελέσματα αναμένεται να κινηθούν ανοδικά.

Το 2003 η ΕΛΓΕΚΑ ξεκίνησε δύο νέες εμπορικές συνεργασίες, με την Pfizer Hellas - Consumer Healthcare Products για την διανομή του LISTERINE ACTIVES (ταινίες στοματικής φροντίδας), και με την εταιρεία NABISCO για την διανομή των προϊόντων OREO, CHIPS AHOY (μπισκότα) κλπ.

Σχετικά με το Επενδυτικό Πρόγραμμα για την ίδρυση κέντρου επεξεργασίας -διανομής φρούτων και λαχανικών προϋπολογιζόμενου κόστους 17,3 εκατ. ευρώ, για το οποίο τον Σεπτέμβριο του 2002 κατατέθηκε φάκελος στο Υπουργείο Γεωργίας και αίτηση για επιδότηση του εν λόγω προγράμματος στα πλαίσια του Καν. (ΕΚ) 1257/99, η εταιρία βρίσκεται σε αναμονή έγκρισης της επιδότησης.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΓΕΚ



Σχολιασμένα