Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 24 Ιουνίου 2003 07:02

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, μετά την υποχώρηση των τιμών των μετοχών στις ΗΠΑ, καθώς έντονη ανησυχία επικρατεί ότι η ανάκαμψη της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου θα καθυστερήσει. Οι μετοχές της Sony Corp. και της Samsung Electronics Co., οι οποίες βασίζονται στη ζήτηση από τις ΗΠΑ, οδηγούσαν την πτώση.

Ο δείκτης Nikkei στο Χρηματιστήριο υποχωρούσε για πρώτη φορά μέσα σε έξι συνεδριάσεις σε ποσοστό 1,8% στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Απώλειες 1,8% σημείωνε και ο δείκτης Kospi στη Ν. Κορέα.

Ο Nikkei, κέρδισε περίπου 20%, μετά την υποχώρησή του στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα 20 ετών στις 28 Απριλίου και ο Kospi αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα έξι μηνών την περασμένη εβδομάδα, καθώς επικρατούσε αισιοδοξία ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα ανακάμψει το δεύτερο εξάμηνο του έτους, αφού η Federal Reserve Bank αναμένεται να μειώσει τα βασικά επιτόκια δανεισμού αύριο.

«Πλησιάζουμε σε ένα σημείο, στο οποίο η προοπτική της οικονομίας των ΗΠΑ δεν δικαιολογεί περισσότερες αγορές», ανέφερε ο Joji Maki, ο οποίος διαχειρίζεται 3,6 δισ. δολ. σε μετοχές με την Baring Asset Management (Japan) Ltd.

Αλλού στην περιφέρεια, στη Σιγκαπούρη ο δείκτης Straits Times υποχωρούσε για τρίτη συνεχόμενη ημέρα. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωναν οι μετοχές των μεγαλύτερων εταιρειών της νήσου, συμπεριλαμβανομένης και της DBS Group Holdings Ltd. Ο δείκτης το τρέχον τρίμηνο έκανε ράλι κερδίζοντας συνολικά 17%.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 υποχωρούσε για δεύτερη ημέρα σε σύνολο τριών. Οι μετοχές της News Corp., η οποία πραγματοποιεί τα 3/4 των πωλήσεών της στις ΗΠΑ, οδηγούσαν την πτώση.

Ολοι οι άλλοι δείκτες στην Ασία, όπου οι αγορές ήταν ανοιχτές, κινούντο πτωτικά εκτός από τον δείκτη Shenzhen στην Κίνα και τον δείκτη B-share στη Σαγκάη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα