Εν αναμονή της Fed η Wall Street

Mε θετικό πρόσημο Dow Jones και Nasdaq
Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2003 17:28

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη εν μέσω προσδοκιών ότι η Φεντέραλ Ριζέρβ θα προχωρήσει σήμερα σε περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής, προκειμένου να δώσει ώθηση στην αμερικανική οικονομία.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών, η Fed θα μειώσει τα επιτόκια από 0,25% έως 0,50%. Η σχετική απόφαση θα ανακοινωθεί στις 21:15 (ώρα Ελλάδος), ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται το συνοδευτικό κείμενο για την πορεία της οικονομίας.

Στις 17:06 (ώρα Ελλάδος), ο δείκτης Dow Jones είχε διαμορφωθεί στις 9.138,85 μονάδες αυξημένος κατά 0,32% και ο Nasdaq στις 1.619,29 μονάδες σημειώνοντας άνοδο κατά 0,85%.

Θετικό αντίκτυπο είχε η είδηση ότι τα κέρδη της επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs στο δεύτερο τρίμηνο του 2003 σημείωσαν αύξηση μεγαλύτερη από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Καλύτερα από τις προβλέψεις ήταν και τα στοιχεία για τις πωλήσεις νέων κατοικιών, οι οποίες το Μάιο αυξήθηκαν κατά 12,5% σε ετήσια βάση.

Αντιθέτως, αποθαρρυντικά ήταν τα στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών. Συγκεκριμένα, οι εν λόγω παραγγελίες μειώθηκαν τον περασμένο μήνα κατά 1%, ενώ οι προβλέψεις των αναλυτών έκαναν λόγο για αύξηση της τάξεως του 0,3%.

Στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης αυτή την ώρα επικρατούν μικτές τάσεις, ενώ η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο βρίσκεται στα 1,553 δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα