ΑΓΕΤ Ηρακλής: Διπλάσιο μέρισμα για τη χρήση 2002

Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2003 13:31

Τη διανομή μερίσματος 0,30 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2002, αυξημένου κατά 100% σε σχέση με το μέρισμα του 2001, αποφάσισε η σημερινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της ΑΓΕΤ Ηρακλής.

Οι μέτοχοι της εταιρείας επίσης την Έκθεση Διαχείρισης του Διοικητικού Συμβουλίου και τα οικονομικά αποτελέσματα της Εταιρίας για το 2002.

Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι κάτοχοι μετοχών της Εταιρίας στη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών της 27ης Ιουνίου 2003. Ως ημερομηνία έναρξης πληρωμής του μερίσματος ορίσθηκε η Δευτέρα 28 Ιουλίου 2003.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, ο κ. Albert Corcos, Διευθύνων Σύμβουλος της Α.Γ.Ε.Τ. ΗΡΑΚΛΗΣ, τόνισε ότι ο κύριος στόχος της διοίκησης είναι ο εκσυγχρονισμός της Εταιρίας μέσω της μείωσης των παραγωγικών και λειτουργικών δαπανών. Σύμφωνα με τον κ. Corcos «…η επικέντρωση στους βασικούς κλάδους δραστηριοποίησης του Ομίλου και η εφαρμογή προγραμμάτων απόδοσης που αποσκοπούν στη μείωση του κόστους θα βελτιώσουν περαιτέρω την κερδοφορία του Ομίλου…».

Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2003, οι πωλήσεις του Ομίλου Εταιρειών ΗΡΑΚΛΗΣ επηρεάστηκαν αρνητικά από τις εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν σε ολόκληρη τη χώρα και τη συνεπακόλουθη μείωση του όγκου πωλήσεων στην εσωτερική αγορά.

Η μείωση αυτή, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, δεν θεωρείται ενδεικτική για την πορεία που θα ακολουθήσουν οι πωλήσεις του έτους αφού ήδη τον Απρίλιο και το Μάιο ανακτήθηκε σημαντικός όγκος πωλήσεων.

Στο πλαίσιο της χρηστής εταιρικής διακυβέρνησης που έχει υιοθετήσει η Α.Γ.Ε.Τ. ΗΡΑΚΛΗΣ, οι μέτοχοι εξέλεξαν τους κυρίους Δημήτριο Δανηλάτο και Jacques Gani, Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας Αλουμίνιον της Ελλάδος, ως ανεξάρτητα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα