Θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ώθηση από τις αυτοκινητοβιομηχανίες
Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2003 12:10

ΑΝΟΔΙΚΑ κινείται αυτή την ώρα το σύνολο των κυριοτέρων χρηματιστηριακών δεικτών στην Ευρώπη με το αγοραστικό ενδιαφέρον να εστιάζεται στον κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Στις 11:37 (ώρα Ελλάδος), στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 είχε διαμορφωθεί στις 4.099 μονάδες αυξημένος κατά 0,77%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.130,97 μονάδες καταγράφοντας κέρδη 0,71% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX σημειώνοντας άνοδο στις 3.259,6 μονάδες 1,09%.

Αξιόλογα κέρδη (2,17%) καταγράφει η μετοχή της DaimlerChrysler οδηγώντας τον κλαδικό δείκτη των αυτοκινητοβιομηχανιών σε άνοδο 1,85%.

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Merrill Lynch αναβάθμισε τη σύστασή της για τις μετοχές των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών επικαλούμενη την ενίσχυση του δολαρίου έναντι του ευρώ και το θετικό αντίκτυπό της στις ευρωπαϊκές εξαγωγές. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του Ιουνίου το αμερικανικό νόμισμα έχει σημειώσει άνοδο 3,3% έναντι του ευρωπαϊκού.

Ώθηση στις μετοχές των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών έδωσε και η χθεσινή είδηση ότι το συνδικάτο ΙG Metall ανέστειλε τις απεργιακές του κινητοποιήσεις στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Εκπρόσωπος της Volkswagen ανακοίνωσε ότι η παραγωγή στα εργοστάσια της εταιρείας στο ανατολικό τμήμα της Γερμανίας ενδεχομένως να ξεκινήσει και πάλι από σήμερα. Η μετοχική τιμή της παραπάνω εταιρείας ενισχύεται κατά 2,5%.

Στον αντίποδα, πιέσεις δέχεται από την έναρξη της συνεδρίασης η μετοχή της Alstom μετά την είδηση ότι διεξάγει έρευνα για ενδεχόμενο λογιστικών παρατυπιών σε μονάδα της στις ΗΠΑ. Η γαλλική εταιρία γνωστοποίησε ότι διεξάγει σχετική έρευνα και ότι η εν λόγω μονάδα θα αναλάβει δαπάνες ύψους 51 εκατ. ευρώ. Η μετοχική της τιμή υποχωρεί κατά 2,55%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα