Κεραμεία Αλλατίνη: Αξιοποίηση ακινήτων

Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2003 14:47

Στην αξιοποίηση των ακινήτων της, η αξία των οποίων υπολογίζεται σε 72,158 εκατ. ευρώ, στρέφει το ενδιαφέρον της η εισηγμένη βορειοελλαδική εταιρεία Κεραμεία Αλλατίνη ΑΒΕΤΕ.

Μάλιστα η διοίκηση εξετάζει το ενδεχόμενο απόσχισης του βιομηχανικού κλάδου στην περίπτωση που δεν επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες της για ανάκαμψη των αποτελεσμάτων του κλάδου της.

Πάντως για την οικονομική χρήση 2003 η διοίκηση της εταιρείας αναμένει υπερδιπλασιασμό του κύκλου εργασιών σε σχέση με τα 2,59 εκατ. ευρώ του 2002 και θετικό αποτέλεσμα έναντι ζημιών 788.258 ευρώ του 2002.

Όπως επισήμανε στο πλαίσιο της σημερινής ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων, ο πρόεδρος της εταιρίας Κωνσταντίνος Κώτσιας, η αύξηση του τζίρου θα προέλθει από τη σύναψη συμφωνίας για εξαγωγές πλακιδίων στο Ντουμπάι, ύψους 3,195 εκατ. ευρώ.

Η εν λόγω συμφωνία θα εκτελεστεί τμηματικά, ενώ ήδη έχουν εξαχθεί προϊόντα συνολικής αξίας 290.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Κώτσια, η εν λόγω συμφωνία εκτιμάται ότι αποδίδει περιθώριο κέρδους 18%-20%. Θετικές κρίνονται οι προοπτικές αύξησης των πωλήσεων και στην εσωτερική αγορά, καθώς η εταιρεία προχώρησε στην παραγωγή νέων προϊόντων.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα