Νέα συμμαχία ομίλων Generali και Intesa

Τρίτη, 01 Ιουλίου 2003 12:26

Νέα στρατηγική συμμαχία ανήγγειλε ο ασφαλιστικός όμιλος Generali με τον χρηματο-οικονομικό όμιλο Intesa, οι οποίοι συνεργάζονται εδώ και πολλά χρόνια.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, όλες οι δραστηριότητες στον χώρο των προσωπικών οικονομικών υπηρεσιών της Banca Primavera, μέλος του ομίλου Intesa, θα μεταβιβαστούν στην Banca Generali.

Σκοπός της νέας συμμαχίας είναι η δημιουργία μιας τράπεζας με αποτελεσματικά εναλλακτικά δίκτυα διανομής, η οποία θα κατέχει ηγετική θέση στον χώρο των προσωπικών χρηματο-οικονομικών υπηρεσιών.

Το αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή είναι η Banca Generali να έχει 13 δισ. υπό τη διαχείρισή της, κατακτώντας την τρίτη θέση στον ιταλικό τραπεζικό κλάδο.

Επιπλέον, με τη συμμαχία αυτή, η Banca Generali επεκτείνει το δίκτυό της, το οποίο αποτελείται πλέον από 5.000 συμβούλους εξειδικευμένους σε ολόκληρη τη γκάμα χρηματο-οικονομικών προϊόντων, οι οποίοι εξυπηρετούν 400.000 πελάτες.

Με αυτόν τον τρόπο η Generali ενισχύει σημαντικά το δίκτυο διανομής, που θα λειτουργεί συμπληρωματικά με το δίκτυο ασφαλιστών της εταιρείας και θα συμβάλλει στην ενίσχυση των δραστηριοτήτων του ομίλου στον κλάδο ζωής.

Σημειώνεται, ότι, ο όμιλος Generali συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους ασφαλιστικούς ομίλους στον κόσμο. Με πλούσια και μακρόχρονη παράδοση στον ασφαλιστικό κλάδο, που αρχίζει το 1831, σήμερα δραστηριοποιείται σε δεκάδες χώρες, εφαρμόζοντας τη διεθνή εμπειρία που διαθέτει στα τοπικά δεδομένα κάθε αγοράς που εξυπηρετεί.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα