Δέκα χρόνια Vodafone στην Ελλάδα

Τρίτη, 01 Ιουλίου 2003 12:52

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την παρουσία της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Vodafone στην ελληνική αγορά.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση στην έως σήμερα παρουσία της στην Ελλάδα η Vodafone αποτέλεσε μοντέλο ανάπτυξης μιας νέας αγοράς.

Η εξάπλωση του δικτύου της εταιρείας έγινε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα λίγους μήνες από την έναρξη της λειτουργίας της η τότε Panafon να παρέχει κάλυψη ακόμα και στις πλέον απομακρυσμένες γεωγραφικές περιοχές της χώρας.

Την Ανοιξη του 1997 η εταιρεία έφερε την επανάσταση στην κινητή τηλεφωνία προσθέτοντας στις υπηρεσίες της τα σύντομα γραπτά μηνύματα, γνωστότερα και σαν SMS, ενώ καθιέρωσε τα πολλαπλά οικονομικά πακέτα χρήσης για κάθε απαίτηση.

Τον Φεβρουάριο του 2001 η εταιρεία, μετά από σχετικό διαγωνισμό, κέρδισε την δεύτερη άδεια κινητής τηλεφωνίας στην Αλβανία, κάνοντας έτσι πράξη την επέκταση των δραστηριοτήτων της σε μια πολλά υποσχόμενη αγορά.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα δημιουργήθηκε επίσης ένα δίκτυο 200 σημείων πώλησης σε όλη την Ελλάδα, που διακρίθηκε για την υψηλή αισθητική και τις κορυφαίες επιδόσεις στην προσέλκυση και εξυπηρέτηση πελατών.

Σημείο σταθμός στην ιστορία της εταιρίας αποτέλεσε η εμπορική μετoνομασία της από Panafon-Vodafone σε Vodafone τον Ιανουάριο του 2002, γεγονός που της έδωσε μία νέα δυναμική, ώστε να συνεχίσει και να ενισχύσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στην ελληνική αγορά κινητής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας, η Vodafone απασχολεί σήμερα περισσότερους από 2.400 εργαζομένους, ενώ έχει αποδώσει στο ελληνικό δημόσιο συνολικούς φόρους της τάξεως του 1,9 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα