Νέος αναπτυξιακός νόμος

Τρίτη, 01 Ιουλίου 2003 15:43

ΕΙΔΙΚΟ φορολογικό καθεστώς με μειωμένους φορολογικούς συντελεστές και χωρίς φορολογικούς ελέγχους για δέκα χρόνια, φέρνει ο νέος αναπτυξιακός νόμος για τις νέες μεγάλες ξένες επενδύσεις.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκης με τον αναπτυξιακό νόμο εισάγεται το καθεστώς της φορολογικής σύμβασης που πολύ απλά σημαίνει ότι οι μεγάλες ξένες επενδύσεις θα απολαμβάνουν φορολογικής σταθερότητας για 10 χρόνια με μειωμένους συντελεστές οι οποίοι θα προσδιορίζονται ως ποσοστό είτε επί των επενδυομένων κεφαλαίων, είτε επί του κύκλου εργασιών είτε επί των κερδών.

Ο υπουργός Οικονομίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτό το ειδικό φορολογικό καθεστώς να ισχύσει και για μεγάλες ελληνικές επενδύσεις.

Κατά τα λοιπά, με τον αναπτυξιακό νόμο, η κατάρτιση του οποίου ολοκληρώνεται εντός Ιουλίου οπότε και κατατίθεται στη Βουλή, αυξάνονται οι επιχορηγήσεις για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, δίδεται η δυνατότητα σε όλες τις επιχειρήσεις να υπαχθούν στις διατάξεις του εφόσον κάνουν πάγιες επενδύσεις (μέχρι σήμερα μόνο ορισμένες κατηγορίες επιχειρήσεων μπορούσαν να υπαχθούν) και τίθενται αντικίνητρα για την μετεγκατάσταση ελληνικών επιχειρήσεων στα Βαλκάνια. Όπως είπε ο κ. Χριστοδουλάκης λέμε «ναι» στη δραστηριοποίηση στα Βαλκάνια, λέμε όμως «όχι» στη μετανάστευση.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα