Μικρή πτώση στη Wall Street

Τρίτη, 01 Ιουλίου 2003 16:53

ΠΤΩΤΙΚΕΣ τάσεις επικρατούν αυτή την ώρα στη χρηματιστηριακή αγορά της Νέας Υόρκης στην πρώτη συνεδρίαση του δευτέρου εξαμήνου.

Στις 16:36 (ώρα Ελλάδος), ο δείκτης Dow Jones είχε διαμορφωθεί στις 8.953,82 μονάδες μειωμένος κατά 0,35% και ο Nasdaq στις 1.617,55 μονάδες με πτώση 0,32%.

Πιέσεις δέχεται η μετοχή της Boeing. Η Deutsche Bank Securities υποβάθμισε σήμερα την επενδυτική της πρόταση για την υπ΄ αριθμόν ένα αεροπορική βιομηχανία του κόσμου σε «πώληση» από «διακράτηση». Σημειώνεται ότι στο δεύτερο τρίμηνο του 2003 η μετοχή της Boeing ενισχύθηκε κατά 37%.

Αντιθέτως, ανοδικά κινείται η μετοχή της αλυσίδας καφε-εστιατορίων Starbucks μετά την αναβάθμισή της από αναλυτή της Smith Barney.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα μακροοικονομικά στοιχεία που θα δοθούν στη δημοσιότητα στις 17:00 (ώρα Ελλάδος). Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, ο δείκτης ISM που καταγράφει την επιχειρηματική δραστηριότητα στον αμερικανικό μεταποιητικό τομέα αυξήθηκε τον Ιούνιο στις 50,5 μονάδες από 49,4 μονάδες το Μάιο ξεπερνώντας το επίπεδο των 50 μονάδων, το οποίο αποτελεί τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στη συρρίκνωση και την ανάπτυξη.

Την ίδια ώρα θα ανακοινωθούν και οι κατασκευαστικές δαπάνες Μαΐου, οι οποίες εκτιμάται ότι αυξήθηκαν κατά 0,4% έναντι μείωσης 0,3% τον Απρίλιο.

Στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης, οι κυριότεροι δείκτες σημειώνουν πτώση άνω του 1%, ενώ η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο έχει διαμορφωθεί στα 1,5310 δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα