Υποχωρεί το γεν έναντι ευρώ, δολαρίου

Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2013 11:11

Στα χαμηλά δυόμισι ετών έναντι του δολαρίου και του ευρώ υποχωρεί σήμερα το γεν, εν μέσω φημολογίας ότι ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε θα αντικαταστήσει τον διοικητή της Τράπεζας της Ιαπωνίας με στόχο τη δρομολόγηση δυναμικότερων μέτρων κατά του πληθωρισμού.

Στις 11.00 (ώρα Ελλάδος), το ιαπωνικό νόμισμα υποχωρούσε κατά 0,55% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 92,22 γεν. Έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος, το γεν κατέγραφε απώλειες 1,02%  και η ισοτιμία ισούταν με 125,83 γεν.

Ανοδικά κινούνταν την ίδια ώρα το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς κατέγραφε κέρδη 0,52% και ανερχόταν στα 1,3649 δολάρια. Οι ανησυχίες σχετικά με την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη υποχωρούν αργά αλλά σταθερά και σε συνδυασμό με τις βελτιωμένες εκτιμήσεις της ΕΚΤ για την περιοχή, το ευρώ μοιάζει ελκυστικότερο έναντι του δολαρίου.

Οι αναλυτές αναμένουν περαιτέρω εξασθένιση του γεν και πολλοί εκτιμούν ότι το δολάριο θα ξεπεράσει τα 100 γεν. «Αναμένουμε σταθερή αποδυνάμωση του γεν εξαιτίας των δυναμικών αλλαγών που σχεδιάζει ο Άμπε [στη νομισματική πολιτική]», σχολιάζει ο Μάικλ Σνιντ από την BNP Paribas, ο οποίος εκτιμά ότι το δολάριο θα αγγίξει τα 95 γεν εντός του πρώτου τριμήνου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα