Αυτόματες συναλλαγές από τα ΕΛΤΑ

Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2003 11:47

ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ταχυδρομικές συναλλαγές έχουν αρχίσει να προσφέρουν στους πελάτες τους τα Ελληνικά Ταχυδρομεία με την τοποθέτηση Αυτόματων Μηχανών Συναλλαγής σε Ταχυδρομικά Γραφεία της χώρας, αλλά και σε λοιπούς ενδεικνυόμενους χώρους.

Η εγκατάσταση Μηχανών Αυτοεξυπηρέτησης του κοινού εντάσσεται στην πολιτική του οργανισμού για την παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών, στο πλαίσιο της αυτοματοποίησης των Ταχυδρομικών Γραφείων της χώρας που υλοποιείται με την εφαρμογή ενός Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (μηχανογράφηση των συναλλαγών -Riposte, παρακολούθηση αντικειμένων - Track & Trace κ.λπ.).

Οι μηχανές αυτές, με πολύ εύκολη χρήση, προσφέρουν άμεση εξυπηρέτηση στον πελάτη, ο οποίος αποφεύγει το στήσιμο στην «ουρά», ενώ παράλληλα συμβάλλουν στην αποσυμφόρηση των θυρίδων συναλλαγής των Ταχυδρομικών Γραφείων.

Το πρώτο Κατάστημα «24 ώρες ΕΛΤΑ - Αυτόματες Συναλλαγές» λειτουργεί, ήδη, στο Κεντρικό Ταχυδρομείο Αθηνών (Αιόλου 100).

Ειδικότερα στο εν λόγω κατάστημα λειτουργούν:

- Αυτόματη Μηχανή Εξόφλησης Λογαριασμών (A.P.S.) όπου μπορούν οι πελάτες να εξοφλούν το σύνολο σχεδόν των λογαριασμών ταχυπληρωμής (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, κ.λπ.).

- Μηχάνημα ΑΤΜ Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για πάσης φύσεως τραπεζικές συναλλαγές.

- Αυτόματη μηχανή ζύγισης - τιμολόγησης επιστολών, μικροδεμάτων και πώλησης γραμματοσήμων για απλά και Express ταχυδρομικά αντικείμενα βάρους έως 5 κιλών.

- Αυτόματη μηχανή πώλησης προϊόντων ΕΛΤΑ και τρίτων (φιλοτελικών, ολυμπιακών κ.λπ.).

Από το εν λόγω κατάστημα παρέχονται, επίσης, επί 24ώρου βάσεως υπηρεσίες διαδικτύου και μπορεί να γίνεται παραλαβή αλληλογραφίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα