Αυξάνονται τα κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2003 12:31

ΕΝΤΟΝΑ ανοδικές τάσεις επικρατούν αυτή την ώρα στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης με αιχμή τις μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου.

Η βελτίωση του επενδυτικού κλίματος σε σχέση με χθες αποδίδεται κυρίως στην ανάκαμψη της Wall Street προς το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης.

Στις 12:15 (ώρα Ελλάδος), στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 είχε διαμορφωθεί στις 4.024,2 μονάδες αυξημένος κατά 1,52%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.076,95 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 2,12% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 3.214,6 μονάδες με κέρδη 2,16%.

Σημαντικά κέρδη (5,32%) καταγράφει ο τίτλος της Credit Suisse μετά την απόφαση δύο αμερικανών ομοσπονδιακών δικαστών να απορρίψουν αγωγές επενδυτών, οι οποίοι υποστήριξαν ότι εκτιμήσεις αναλυτών σε τέσσερις από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οίκους στη Wall Street είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν χρήματα στη χρηματιστηριακή αγορά.

Αξιόλογη άνοδο σημειώνουν και οι μετοχές εταιρειών λογισμικού στον απόηχο της είδησης ότι η Merrill Lynch αναβάθμισε την επενδυτική της σύσταση για τη Microsoft σε «αγορά».

Στη σχετική της έκθεση η αμερικανική επενδυτική τράπεζα επικαλείται μεταξύ άλλων τη βελτίωση που εμφανίζουν οι πωλήσεις προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών καθώς και τις προσδοκίες ότι η Microsoft θα αυξήσει σημαντικά το μέρισμά της προς τους μετόχους

Η μετοχή της γερμανικής εταιρείας επαγγελματικού λογισμικού SAP ενισχύεται κατά 2,07%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα