Καταργείται η υποχρεωτική έκδοση εισιτηρίων εισόδου στα κέντρα διασκέδασης

Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2003 14:07
UPD:14:12

Την κατάργηση της υποχρέωσης έκδοσης εισιτηρίων εισόδου σε κέντρα διασκέδασης, μπαρ και εστιατόρια ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Φωτιάδης. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή υποχρέωση έκδοσης εισιτηρίων έχουν μόνο τα ψυχαγωγικά κέντρα με ορχήστρα τουλάχιστον τριών οργάνων. Σύμφωνα με την απόφαση του υφυπουργού:

-Καταργείται το εισιτήριο εισόδου στα καταστήματα που χρησιμοποιούν στερεοφωνική ή ηλεκτρονική μουσική (μπαρ, δισκοθήκες, Piano bar, restaurant κ.λπ.).

-Παραμένει η υποχρέωση μόνο στα καταστήματα που παρέχουν ψυχαγωγία με ζωντανή μουσική με ορχήστρα τουλάχιστον τριών οργάνων. Στα λοιπά καταστήματα που παρέχουν ψυχαγωγία με ορχήστρα κάτω των τριών οργάνων η υποχρέωση καταργείται.

-Σε περίπτωση προσφοράς «τάμπλ – ντότ» ή «αλα-κάρτ» ορίζεται ελάχιστη τιμή κατανάλωσης, ως προκαταβολή, τουλάχιστον 25 ευρώ, η οποία θα συμψηφίζεται με την αξία των προσφερομένων ειδών.

-Δεν θα εκδίδεται εισιτήριο εισόδου από τα καταστήματα (εστιατόρια, μπαρ, καφενεία κ.λπ.) όταν περιστασιακά και μέχρι δύο φορές το χρόνο διοργανώνουν εκδηλώσεις επ’ ευκαιρία θρησκευτικών εορτών και πανηγύρεων και χρησιμοποιούν ορχήστρα τουλάχιστον τριών οργάνων.

-Επίσης δεν θα εκδίδουν εισιτήριο τα καταστήματα, για χορούς, δεξιώσεις ή άλλες εκδηλώσεις που διοργανώνονται από συλλόγους, σωματεία, ιδρύματα, Οργανισμούς, Οργανώσεις κ.λπ. εφόσον έχουν καταθέσει συμφωνητικό στη Δ.Ο.Υ.

Στις περιπτώσεις που καταργείται το εισιτήριο εισόδου οι έλεγχοι πλέον θα εστιάζονται κυρίως στην έκδοση των αποδείξεων των σερβιρισθέντων ειδών.

Πηγή: AΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα