Nέα άνοδος στο Τόκιο

Πέμπτη, 03 Ιουλίου 2003 09:50

ΚΕΡΔΗ για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση κατέγραψαν σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στο Τόκιο κλείνοντας κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 10 μηνών.

Η νέα άνοδος οφείλεται κυρίως στα σημαντικά κέρδη που κατέγραψε χθες η Wall Street http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/07/03/700157.htm , καθώς και στα καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες στις ΗΠΑ που ενίσχυσαν τις προσδοκίες αύξησης της ζήτησης των ιαπωνικών προϊόντων στην αμερικανική αγορά.

Ο Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,34% και διαμορφώθηκε στις 9.624,8 μονάδες, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έφθασε μέχρι τις 9.896,64 μονάδες, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 28 Αυγούστου.

Ο δείκτης Topix έκλεισε στις 952,44 μονάδες αυξημένος κατά 0,76%.

Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον –κυρίως ξένων θεσμικών επενδυτών – συγκέντρωσε ο ευρύτερος κλάδος της πληροφορικής στον απόηχο της είδησης ότι η Merrill Lynch αναβάθμισε την επενδυτική της σύσταση για την αμερικανική Microsoft σε «αγορά».

Στη σχετική της έκθεση η αμερικανική επενδυτική τράπεζα επικαλείται τη βελτίωση που εμφανίζουν οι πωλήσεις προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών καθώς και τις προσδοκίες ότι η Microsoft θα αυξήσει σημαντικά το μέρισμά της προς τους μετόχους.

Οι μετοχές των εταιρειών NEC και Toshiba ενισχύθηκαν κατά 3,71% και 2,07% αντιστοίχως.

Αξιόλογα κέρδη κατέγραψαν και οι μετοχές των εταιρειών που βασίζουν μεγάλο μέρος των εσόδων τους στην αμερικανική αγορά μετά τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες στις ΗΠΑ που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα. Η μετοχή της Canon έκλεισε με άνοδο 4,91%.

Αντιθέτως, ρευστοποιήσεις εκδηλώθηκαν προς το τέλος της συνεδρίασης σε μετοχές του τραπεζικού κλάδου, ο οποίος πρωταγωνίστησε στη σημαντική χθεσινή άνοδο του ιαπωνικού χρηματιστηρίου. Η μετοχική τιμή της UFJ Holdings υποχώρησε κατά 4,42%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα