Σημαντική άνοδος στο Τόκιο

O κλάδος της υψηλής τεχνολογίας στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος
Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2003 09:40

ΕΝΤΟΝΑ ανοδικές τάσεις επικράτησαν σήμερα στη χρηματιστηριακή αγορά του Τόκιο με πρωταγωνιστή τον κλάδο υψηλής τεχνολογίας.

Ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 2,59% και διαμορφώθηκε στις 9.795,16 μονάδες, στο υψηλότερο επίπεδό του από τις 27 Αυγούστου 2002.

Ο δείκτης Topix έκλεισε στις 967,04 μονάδες αυξημένος κατά 1,94%.

Ώθηση στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου έδωσε η είδηση ότι την εβδομάδα μέχρι τις 22 Ιουνίου οι πωλήσεις προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών στα μεγάλα καταστήματα της Ιαπωνίας σημείωσαν αύξηση κατά 11,6% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα.

Θετικό αντίκτυπο είχε επίσης η απόφαση της Deutsche Securities να αναθεωρήσει προς τα πάνω την εκτίμησή της για τις προοπτικές της παγκόσμιας αγοράς ημιαγωγών.

Την προηγούμενη εβδομάδα η Merrill Lynch αναβάθμισε την επενδυτική της πρόταση για τη μετοχή της Microsoft επισημαίνοντας σε σχετική της έκθεση ότι η ζήτηση για ηλεκτρονικούς υπολογιστές θα αυξηθεί. Παράλληλα, η Citigroup αναθεώρησε προς τα πάνω την αξιολόγησή της για τη μετοχή της Intel.

Η μετοχική τιμή της Fujitsu σημείωσε άνοδο κατά 12%, ενώ οι τίτλοι των εταιρειών Advantest και Tokyo Electron ενισχύθηκαν κατά 7,80% και 8,16% αντιστοίχως.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα