Κάτω από τα 1,13 δολάρια το ευρώ

Τρίτη, 08 Ιουλίου 2003 12:26

ΣΤΟ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών υποχώρησε σήμερα το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου αδύναμο να επωφεληθεί από τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την ανεργία στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία μειώθηκε τον Ιούνιο κατά 33.000 σε σχέση με το Μάιο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση κατά 15.000.

Σύμφωνα με το τμήμα ανάλυσης της Alpha Bank, το κλίμα για το ευρωπαϊκό νόμισμα έχει επιβαρυνθεί σημαντικά λόγω της εκτίμησης ότι η ανάκαμψη των αναπτυξιακών ρυθμών στις ΗΠΑ θα οδηγήσει σε ρευστοποιήσεις θέσεων θεσμικών επενδυτών σε ομόλογα της Ευρωζώνης, προκειμένου να τοποθετηθούν σε χρηματιστηριακές αξίες στις ΗΠΑ.

Στις 12:09 (ώρα Ελλάδος), στη χρηματαγορά του Λονδίνου, η ισοτιμία του ευρώ με το αμερικανικό νόμισμα είχε διαμορφωθεί στα 1,1275 δολάρια έναντι 1,335 δολαρίων αργά χθες το απόγευμα. Η χθεσινή ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν 1,360 δολάρια ανά ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα