Αύριο το ντεμπούτο της Ipirotiki στο Χ.Α.

Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2003 10:01

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ κάνει πρεμιέρα στη Σοφοκλέους η μετοχή της Ipirotiki Software and Publications, με τιμή έναρξης τα 5,82 ευρώ ανά μετοχή και κωδικό ΙΠΙ.

H διοίκηση της εταιρείας προσβλέπει εφέτος σε σημαντική άνοδο των πωλήσεων και βελτίωση της κερδοφορίας κυρίως λόγω της αυξημένης ζήτησης προϊόντων στο χώρο της λογιστικής λόγω των πρόσφατων φορολογικών αλλαγών. Αναλυτικότερα οι ενοποιημένες πωλήσεις της εταιρείας εφέτος αναμένεται να φθάσουν στα 8,8 εκ. ευρώ από 7 εκ. ευρώ πέρυσι, και τα προ φόρων κέρδη τα 3,4 εκ. ευρώ από 2,6 εκ. ευρώ το 2002.

Στο μεταξύ η εταιρεία θα προωθήσει τα επενδυτικά της σχέδια διαθέτοντας 3 εκ. ευρώ, για την ανάπτυξη λογισμικού, 2 εκ. ευρώ για τον εξοπλισμό του νέων κτιριακών της εγκαταστάσεων ενώ περίπου 5 εκ. ευρώ θα διατεθούν για τη μείωση του τραπεζικού της δανεισμού.

Στα άμεσα σχέδια της εταιρείας εντάσσεται και η δημιουργία ενός πρότυπου κέντρου εκπαίδευσης το οποίο θα είναι έτοιμο από την επόμενη χρονιά, όπως επίσης και η λειτουργία 30 καταστημάτων με την επωνυμία «Επιχειρώ-χώροι γνώσης» έως το 2005, τα οποία θα παρέχουν εξειδικευμένες εκδόσεις και λογισμικό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα