Υπαγωγή στο ΕΣΟΑΒ 4 επενδύσεων σε Σερβία, Ρουμανία

Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2003 18:14

Αποφασίστηκε η υπαγωγή στο Ελληνικό Σχέδιο για την Οικονομική Ανασυγκρότηση των Βαλκανίων της μοναδικής παραγωγικής επένδυσης που είχε προταθεί για τη Σερβία, αλλά και τριών παραγωγικών επενδύσεων που είχαν προταθεί για τη Ρουμανία.

Στη Σερβία, πρόκειται για την εταιρεία Plexiglas Promet, και αφορά στην ίδρυση μονάδας παραγωγής διαφημιστικών πινάκων και επιγραφών. Το ύψος της επένδυσης θα ανέρχεται σε 810.000 ευρώ, και το ύψος της επιχορήγησης σε 243.000 ευρώ.

Οσον αφορά στις επενδύσεις στη Ρουμανία, πρόκειται για τις εταιρείες

- Minco Romania SRL (ίδρυση μονάδας παραγωγής πλεκτών),

β. DRH International(κατασκευή κτιρίων και αγορά εξοπλισμού μονάδας παραγωγής χρωμάτων) και

γ. Omega Metal (ίδρυση μονάδας επεξεργασίας μεταλλικών στοιχείων).

Το συνολικό ύψος των επενδύσεων στη Ρουμανία θα ανέρχεται σε 5.000.000 ευρώ, και το συνολικό ύψος της επιχορήγησης σε 1.500.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν υπαχθεί στο ΕΣΟΑΒ οι προτάσεις για παραγωγικές επενδύσεις στην Αλβανία από την εταιρεία Xristodoulidis-Bardhi-Plasa A.E. για ίδρυση μονάδας παραγωγής τούβλων, και την εταιρεία Veko Ε.Π.Ε. για ίδρυση μονάδας παραγωγής και εμπορίας προϊόντων ξυλείας, το ύψος των οποίων προϋπολογίζεται στο ποσόν των πέντε εκατ. ευρώ, και το ύψος της σχετικής επιχορήγησης σε 1,5 εκ. ευρώ, και οι αντίστοιχες προτάσεις για παραγωγικές επενδύσεις στη Βουλγαρία από την Chipita Bulgaria, θυγατρική της Chipita International, τη Sithenor, θυγατρική της Σιδενόρ, την Abotis για παραγωγή ενδυμάτων, την Tiara, για παραγωγή καλλυντικών, απορρυπαντικών και σφουγγαριών και την Interion, ιδιοκτησίας ΙΟΝ, για παραγωγή σοκολατοειδών, το ύψος των οποίων προϋπολογίζεται στο ποσόν των 15 εκατ. ευρώ, και το ύψος της σχετικής επιχορήγησης σε τέσσερα εκ. ευρώ.

Το Σεπτέμβριο, με την έγκριση των προτάσεων για παραγωγικές επενδύσεις στην ΠΓΔΜ, ολοκληρώνεται η διαδικασία υπαγωγής στο ΕΣΟΑΒ των αιτήσεων που έχουν ήδη κατατεθεί, δεδομένου ότι η Βοσνία & Ερζεγοβίνη δεν έχει καταθέσει καμία πρόταση για παραγωγικές επενδύσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα