Εναλλακτικό σενάριο για τον προϋπολογισμό καταρτίζει το ΥΠΕΘΟ

Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2001 15:27

Εναλλακτικό σενάριο για τον προϋπολογισμό καταρτίζει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, σενάριο το οποίο θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου.

Οπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου, πρόκειται για σενάριο το οποίο θα ενσωματωθεί στο προσχέδιο προϋπολογισμού, ενώ διευκρίνισε ότι ακόμα και αυτό το σενάριο δεν προβλέπει περικοπές στο «κοινωνικό πακέτο».

Αναφερόμενος στο Συμβούλιο Εcofin, που ολοκλήρωσε τις εργασίες του το Σάββατο στη Λιέγη, είπε ότι η τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ θα έχει βραχυχρόνιες αρνητικές επιπτώσεις. Πρόσθεσε, ότι οι περισσότερες χώρες της Ε.Ε. προβλέπουν μικρή κάμψη στο ρυθμό ανάπτυξής τους, αλλά θα υπάρξει στη συνέχεια ήπια ανάκαμψη προς το τέλος του 2002 υπό δυο προϋποθέσεις:

- Η στρατιωτική και πολιτική αντίδραση των ΗΠΑ θα είναι προσεκτική, συνετή και θα επιδιώκει ουσιαστικά αποτελέσματα.

- Δεν θα αναληφθούν ενέργειες που θα έχουν αποσταθεροποιητικό χαρακτήρα.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών παραδέχθηκε ότι υπάρχουν αβεβαιότητες, αλλά είναι προσωρινές και τόνισε ότι στην επόμενη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Οκτωβρίου, θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και θα υπάρχουν περισσότερα στοιχεία για να ληφθούν και οι σχετικές αποφάσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα