Αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητας το α' τρίμηνο

Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2003 13:33

Με βασικότερο τροφοδότη τις αθρόες εκταμιεύσεις στεγαστικών δανείων, η οικοδομική δραστηριότητα εμφανίζει εντυπωσιακή αύξηση από τις αρχές του έτους, συμβάλλοντας στη διατήρηση της δυναμικής του ρυθμού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΣΥΕ), η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα βάση του όγκου εμφάνισε αύξηση 19,8% στο διάστημα Ιανουαρίου–Μαρτίου, έναντι του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος.

Το πρώτο δίμηνο η αύξηση έφτανε το 19,9% και η οριακή μεταβολή αποδεικνύει ότι η οικοδομική δραστηριότητα πέρασε αλώβητη την αρνητική συγκυρία που είχε διαμορφωθεί εν όψει και κατά τη διάρκεια της επέμβασης στο Ιράκ.

Με βάση την επιφάνεια η αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητας στο τρίμηνο ήταν 14,6% και με βάσει τον αριθμό των αδειών που εκδόθηκαν 6,9%.

Επιμέρους το Μάρτιο, καταγράφεται αύξηση 19,5% με βάση τον όγκο, 10% με βάση την επιφάνεια και 2,7% με βάση τον αριθμό των αδειών που εκδόθηκαν.

Η συνολική οικοδομική δραστηριότητα ( συνυπολογιζομένης και της δημόσιας) αυξήθηκε στο τρίμηνο με βάση τον όγκο κατά 16% και το Μάρτιο κατά 20,7%.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα