Προς επιβολή προστίμων στην «Κολιός»

Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2003 17:58
UPD:21:28

Ο υπουργός Γεωργίας Γ. Δρυς ενεργοποίησε τις διαδικασίες για την επιβολή προστίμων και την αφαίρεση για συγκεκριμένο διάστημα της άδειας λειτουργίας του εργοστασίου της τυροκομικής «Κολιός», για τις μεθόδους που ακολουθεί στην παρασκευή της φέτας.

Ο υφυπουργός Γεωργίας Φώτης Χατζημιχάλης, μόλις ενημερώθηκε για το site της εταιρείας http://www.koliosfood.de/body-p-feta.html , στο οποίο διαφήμιζε τα προϊόντα που παράγει με τη μορφή εμπορικού τιμοκαταλόγου, όπου ανέφερε ως ελληνική φέτα ένα τυροκατασκεύασμα μέσα σε φυτικά έλαια, δήλωσε ότι «η παρουσία αυτή είναι προσβλητική για τη χώρα, τους θεσμούς και το προϊόν».

Ο υφυπουργός Γεωργίας, Φώτης Χατζημιχάλης, διέταξε και εσωτερική έρευνα σε μονάδες της κτηνιατρικής υπηρεσίας για να διαπιστωθεί αν λειτουργεί το εργοστάσιο του Κολιού στο Πολύκαστρο του Κιλκίς, γιατί του είχε αναφερθεί εγγράφως ότι σταμάτησε η λειτουργία του από την 1η Ιουλίου 2003.

Πέρα από τις άλλες έρευνες και τους ελέγχους που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως έγινε γνωστό, θα ερευνηθεί και η διαδικασία παραγωγής της παρτίδας φέτας που εξήχθη στη Νορβηγία, καθώς φέρεται να έχει παραχθεί στις 13 Μαρτίου και να ελέγχεται στη Νορβηγία την 1η Ιουλίου.

Το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε δεν είναι σύμφωνο με το χρονικό όριο ωρίμανσης της φέτας που είναι 120 ημέρες.

Ο κ. Χατζημιχάλης ανέφερε ότι οι έλεγχοι που έγιναν σε άλλες παρτίδες φέτας από την ίδια εταιρεία ήταν αρνητικοί. Δηλαδή, το προϊόν δεν ήταν ακατάλληλο, ούτε επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Τώρα, οι έλεγχοι επικεντρώνονται σε θέματα νοθείας και παραπλάνησης του καταναλωτικού κοινού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα