Υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου

Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2003 08:30

Υποχώρησε το ευρώ για πρώτη ημέρα σε σύνολο τεσσάρων έναντι του δολαρίου, μετά τη συνέντευξη του Γερμανού καγκελάριου, Γκέρχαρντ Σρέντερ στους «Financial Times», στην οποία ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενδέχεται να αποδυναμώσει το νόμισμα, προκειμένου να τονώσει τις εξαγωγές της περιοχής.

«Συμπεραίνω ότι οι έξυπνοι άνθρωποι που βρίσκονται στην ΕΚΤ, συζητούν καθημερινά για το εάν έχουν κάνει αρκετά για τη σχέση δολαρίου/ευρώ και για τα επιτόκια, ώστε να τονωθούν οι εξαγωγές», είπε ο Γκέρχαρντ Σρέντερ. Χθες, η ΕΚΤ, άφησε αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια δανεισμού, στο 2%.

Το ευρώ υποχώρησε στο 1,1312 δολ. στις 12:54' μ.μ. στο Τόκυο, από 1,1379 δολ. που ήταν χθες στη Ν. Υόρκη, διατηρώντας την ισχύ του, αφού βρίσκεται κατά 14% υψηλότερα έναντι του αμερικανικού νομίσματα του τελευταίους 12 μήνες. Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα υποχώρησε και έναντι του γιεν, στα 133,42 από 133,90 γιεν.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Βιμ Ντούϊζεμπεργκ, είπε χθες ότι ανακούφιση έφερε η υποχώρηση του ευρώ κατά 3,7% έναντι του δολαρίου τον μήνα που πέρασε.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα