Ανοδικές τάσεις στη Wall Street

Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2003 16:41
UPD:16:49

ΜΙΚΡΗ άνοδο σημειώνουν κατά τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη, οι οποίοι κινούνται και σήμερα στο ρυθμό των εταιρικών επιδόσεων δευτέρου τριμήνου.

Στις 16:37 (ώρα Ελλάδος), ο Dow Jones είχε διαμορφωθεί στις 9.063,56 μονάδες αυξημένος κατά 0,30% και ο Nasdaq στις 1.725,77 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,58%.

Η βελτίωση του επενδυτικού κλίματος αποδίδεται κυρίως στα αποτελέσματα των εταιρειών General Electric και Juniper Networks τα οποία δεν επεφύλασσαν δυσάρεστες εκπλήξεις.

H τελευταία ανακοίνωσε μετά τη λήξη της χθεσινής συνεδρίασης ότι τα καθαρά της κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2002, ενώ τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 41%. Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας προέβλεψε ωστόσο ότι στο τρίτο τρίμηνο τα κέρδη θα διαμορφωθούν στα 3 σεντς ανά μετοχή, σχεδόν στα ίδια επίπεδα με εκείνα του δευτέρου τριμήνου. H μετοχική της τιμή ενισχύεται κατά 0,04 δολάρια.

Από την άλλη πλευρά, η General Electric ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της κέρδη διαμορφώθηκαν στα 3,8 δισεκ. δολ. ή 38 σεντς ανά μετοχή σημειώνοντας πτώση κατά 14% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα. Ωστόσο, η μείωση αυτή ήταν σε αντιστοιχία με τις προβλέψεις των αναλυτών. Ο τίτλος της G.E. σημειώνει άνοδο 0,48 δολ.

Σε ό,τι αφορά τα νέα από το χώρο της αμερικανικής οικονομίας, το εμπορικό έλλειμμα διευρύνθηκε το Μάιο στα 41,8 δισεκ. δολ. από 41,7 δισεκ. δολ. τον Απρίλιο, ενώ ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 0,5% τον Ιούνιο ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Εξαιρουμένων των τιμών στους κλάδους ενέργειας και τροφίμων, ο παραπάνω δείκτης υποχώρησε κατά 0,1%, έναντι εκτιμήσεων για άνοδο 0,1%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα