Εκλεισε το γραφείο του ΕΟΤ στην Αυστραλία

Τρίτη, 15 Ιουλίου 2003 08:48

Το γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στο Σίδνεϊ, το μοναδικό που διαθέτει ο ΕΟΤ στην Αυστραλία, έκλεισε και κανείς δεν φαίνεται να γνωρίζει αν το κλείσιμο είναι μόνιμο ή προσωρινό!

Εδώ και καιρό ο ομογενειακός Τύπος της Αυστραλίας είχε επισημάνει πως το γραφείο του ΕΟΤ υπολειτουργούσε και είχε δημοσιεύσει καταγγελίες των μεγαλύτερων ταξιδιωτικών γραφείων της χώρας ότι δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν αναφορικά με τις τουριστικές υπηρεσίες που προσφέρει η Ελλάδα.

Όπως είχε γράψει η εφημερίδα «Νέος Κόσμος», οι ταξιδιωτικοί πράκτορες παραπονούνταν ότι, λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν από τον ΕΟΤ.

Σήμερα ο «Ελληνικός Κήρυκας», η μοναδική ομογενειακή ημερήσια εφημερίδα της Αυστραλίας, με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της και τίτλο «Λουκέτο στον τουρισμό μας για την Αυστραλία» και υπότιτλο «Έκλεισαν το γραφείο του ΕΟΤ και έφυγαν», δημοσιεύει πλήρες ρεπορτάζ σημειώνοντας πως «κανείς δεν ξέρει τίποτα» και ότι η υπεύθυνη και η υπάλληλος του γραφείου είναι «εξαφανισμένες».

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, προσπάθησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με το γραφείο του ΕΟΤ, αλλά το τηλέφωνο του δεν λειτουργούσε. Έτσι οι Αυστραλοί μάταια προσπαθούν να πάρουν πληροφορίες για τον ελληνικό τουρισμό ενώ οι πιο επίμονοι καταφεύγουν στα γραφεία της Ολυμπιακής στο Σίδνεϊ (η οποία έχει διακόψει τις πτήσεις της από και προς Αυστραλία, αλλά λειτουργεί ακόμα γραφεία της) όπου και, κατά το δυνατόν, εξυπηρετούνται.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα