Α. Τσοχατζόπουλος : «Μέτωπο κατά της αισχροκέρδειας»

Τρίτη, 15 Ιουλίου 2003 13:08

Σε θέματα που αφορούν τις αγορές και συγκεκριμένα στις τιμές και στην παρατηρούμενη ακρίβεια, επικεντρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ακη Τσοχατζόπουλο, τον γενικό γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τους αρμόδιους υφυπουργούς Κίμωνα Κουλούρη και Δημήτρη Γεωργακόπουλο.

Οπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, «το μέτωπο απέναντι στην αισχροκέρδεια αποτελεί πολιτική προτεραιότητα και σε αυτή την κατεύθυνση προωθούνται μια σειρά απο θεσμικά μέτρα.

Συγκεκριμένα ήδη βρίσκεται στη Βουλή και θα ψηφιστεί τις επόμενες εβδομάδες το νομοσχέδιο, το οποίο θα περιλαμβάνει μια σειρά μεγάλων αλλαγών για τη συγκρότηση όλων των αγορών προϊόντων».

Με αυτόν τον τρόπο, υπογράμμισε ο υπουργός, δημιουργείται ένα νέο θεσμικό πλαίσιο όπου θα ελέγχεται η διαμόρφωση των τιμών, από τον χώρο της παραγωγής δίνοντας τη δυνατότητα με συστηματικούς ελέγχους να αποκλειστεί η κερδοσκοπία και η υπερβολική αύξηση των τιμών στο ενδιάμεσο στάδιο απο τον παραγωγό μέχρι τον καταναλωτή.

Επίσης σύμφωνα με τον υπουργό, προωθείται η διαφάνεια υπέρ του καταναλωτή, στηρίζοντας τις καταναλωτικές οργανώσεις. Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια του υπουργείου παραμένει η λειτουργία του παρατηρητηρίου τιμών τόσο για τα πετρελαϊκά προϊόντα, όσο και για τις τιμές των προϊόντων στις αγορές, όπου λειτουργούν εδώ και τρείς μήνες πιλοτικά παρατηρητήρια τιμών και στα οποία πλέον εξασφαλίζεται η περαιτέρω διάδοση τους σε τηλεόραση, ραδιόφωνο, με τηλεφωνική υπηρεσία αλλά και στα κέντρα ενημέρωσης του πολίτη.

Κρίσιμο θέμα για την διατήρηση των τιμών σε χαμηλά επίπεδα παραμένει η διενέργεια των ελέγχων, ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο που διανύουμε.

Στο σημείο αυτό ο υπουργός υπογράμμισε, ότι κλιμάκια ελέγχου της τουριστικής αστυνομίας, της υπηρεσίας του τουρισμού και άλλων υπηρεσιών ελέγχου του υπουργείου θα διενεργούν συντονισμένους ελέγχους σε όλες τις περιοχές.

Στο στόχαστρο των υπηρεσιών θα βρεθούν μεταξύ άλλων οι τιμές πώλησης τόσο του εμφιαλωμένου νερού αλλά και του καφέ, στις οποίες παρατηρούνται υπέρογκες αυξήσεις.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα