Νευρικότητα στη Wall Street

Τρίτη, 15 Ιουλίου 2003 17:10

Με άνοδο άνοιξε η Wall Street, στον απόηχο θετικών εταιρικών ανακοινώσεων, αλλά και ενθαρρυντικών μακροοικονομικών στοιχείων. Ωστόσο, εν αναμονή της κατάθεσης, ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων, του προέδρου της Fed Αλαν Γκρίνσπαν για την κατάσταση της ομοσπονδιακής οικονομίας, επικρατεί νευρικότητα, με αποτέλεσμα να γυρίσει ο Dow Jones σε αρνητικό έδαφος και να περιοριστούν τα κέρδη του Nasdaq.

Στις 9.165,88 μονάδες με πτώση 0,12% κινείται ο Dow. Ο δείκτης Nasdaq διαμορφώνεται στις 1.761,11 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,36%.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου, άνοδο 0,5% σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, σε σχέση με το Μάιο, και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση κατά 0,4%.

Οσον αφορά τα εταιρικά νέα, η επενδυτική τράπεζα Merrill Lynch ανακοίνωσε κέρδη 1,05 δολ. ανά μετοχή στο δεύτερο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, από 66 σεντς στο αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες των αναλυτών.

Η εισηγμένη στον Dow, Johnson & Johnson, ανακοίνωσε κέρδη 70 σεντς ανά μετοχή, από 61 σεντς ένα χρόνο πριν. Σημειώνεται ότι μετά το κλείσιμο της Wall, ανακοινώνει η Intel οικονομικά αποτελέσματα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα