Motorola: Επιστροφή στην κερδοφορία με μείωση πωλήσεων

Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2003 15:21

Μετά από προσπάθειες μείωσης του κόστους, η Motorola κατόρθωσε να επιστρέψει στο δεύτερο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης στην κερδοφορία, αλλά, όπως γράφουν οι Financial Times, το γεγονός επισκίασε η μείωση των πωλήσεων και η συγκρατημένες προβλέψεις για τα αποτελέσματα του τρέχοντος τριμήνου.

Τα καθαρά κέρδη της ανήλθαν στο δεύτερο τρίμηνο στα 119 εκατ. δολάρια από ζημίες 2,3 δισ. δολαρίων στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 10% στα 6,2 δισ. δολάρια. Η πτώση των πωλήσεων αποδίδεται στον αυξανόμενο ανταγωνισμού στην κινεζική αγορά συσκευών κινητής τηλεφωνίας.

Η διοίκηση της Motorola προέβη στην εκτίμηση ότι τα κέρδη εξαιρουμένων εκτάκτων αποτελεσμάτων στο τρίτο τρίμηνο θα κυμανθούν μεταξύ 2 και 4 σεντς ανά μετοχή, έναντι 6 σεντς ανά μετοχή στην αντίστοιχη περίοδο του περασμένου χρόνου.

Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Μάικ Ζαφιρόφσκι αναφέρθηκε σε πιθανή αναστροφή της τάσης προς τα τέλη του έτους, στη βάση της εισαγωγής στην αγορά 15 νέων συσκευών, και άλλων 16 στο τελευταίο τρίμηνο του 2003, η πλειοψηφία των οποίων θα διαθέτει έγχρωμη οθόνη και κάμερα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα