Ο ΟΛΠ στο ΧΑ

Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2003 17:50

Ενα ακόμα αποφασιστικό βήμα στη διαδικασία της μετεξέλιξης του λιμενικού συστήματος της χώρας, χαρακτήρισε, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Πασχαλίδης, την εισαγωγή της ανώνυμης εταιρείας του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Οι εγγραφές της ΟΛΠ ΑΕ θα διαρκέσει από τις 23 μέχρι τις 25 Ιουλίου. Θα διατεθούν με δημόσια εγγραφή 6.072.000 υφιστάμενες κοινές ονομαστικές μετοχές κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου και με ιδιωτική τοποθέτηση 303.000 κοινές.

Επίσης, παρέχεται κίνητρο διακράτησης. Ο πωλητής, το δημόσιο, θα διανείμει σε κάθε ιδιώτη μη θεσμικό επενδυτή που θα αποκτήσει μετοχές κατά τη δημόσια εγγραφή, μια μετοχή κυριότητάς του για κάθε δέκα μετοχές που αυτοί διακρατούν για περίοδο έξι μηνών από την ημερομηνία καταχώρησης της μεταβίβασης των μετοχών στο Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών και μέχρι συνολικού αριθμού διακοσίων δωρεάν μετοχών ανά επενδυτή.

Συντονιστές-κύριοι ανάδοχοι της παρούσας προσφοράς είναι η τράπεζα EPG Eurobank Ergasias AE και η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας ΑΕ.

Ο ΟΛΠ απασχολεί 1.709 εργαζόμενους, διακινεί κάθε χρόνο περίπου 20 εκατομμύρια επιβάτες και πάνω απο 1,4 εκατ. κοντεϊνερς (TEU's), στοιχεία που κατατάσσουν τον Πειραιά στην πρώτη θέση των επιβατικών λιμανιών στην Ευρώπη και στην πρώτη θέση της Ανατολικής Μεσογείου στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων αντίστοιχα, με στοιχεία του 2002.

Ο κύκλος εργασιών του ΟΛΠ διαμορφώθηκε στα 130,8 εκ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων στα 30,1 εκ. ευρώ την παρελθούσα χρήση, ενώ το πρόγραμμα επενδύσεων 2003-2007 είναι ύψους 429 εκ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα