Κίμων Κουλούρης : «Ναι» στη συγκράτηση των τιμών

Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2003 09:54

Συναίνεση, ζήτησε και έλαβε, για την συγκράτηση των τιμών από τους κρεοπώλες και τους πωλητές οπωροκηπευτικών ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Κίμων Κουλούρης, κατά τη διάρκεια της πρωϊνής επίσκεψής του στην κεντρική αγορά του Ρέντη.

Ο υπουργός επεσήμανε ότι οι τιμές θα συγκρατηθούν, δεδομένου ότι υπάρχει και από την πλευρά της κυβέρνησης η διάθεση να μην υπάρξουν επιβαρύνσεις στο κοστολόγιο, όπως είναι τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ.

Ο κ. Κουλούρης ανέφερε χαρακτηριστικά «δεν είμαστε κυνηγοί κεφαλών, ζητώ τη συνεργασία σας, αν με στηρίξετε θα είμαι δίπλα σας σε όλα τα θέματα που σας απασχολούν, φεύγω αισιόδοξος Ότι θα υλοποιηθούν όσα είπαμε».

Τη Δευτέρα ο υφυπουργός θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους της κεντρικής κρεαταγοράς και της αγοράς φρούτων και κηπευτικών.

Ο Κίμων Κουλούρης, γνωστοποίησε ότι την Τρίτη θα βρίσκονται στη χώρα μας οι ελεγκτές της Ευρωπαϊκης Ενωσης, για να ενημερωθούν για την εξέλιξη σε ό,τι αφορά τον εκσυγχρονισμό της κεντρικής αγοράς του Ρέντη και ανέφερε ότι στο τέλος Σεπτεμβρίου υπολογίζεται να αναλάβει εργολάβος το έργο αυτό.

Τέλος, ο υφυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη βοήθεια που θα προσφέρει στη συγκράτηση των τιμών, αλλά και την εξυγίανση της αγοράς το σχέδιο νόμου που προωθείται στη Βουλή για ψήφιση εντός των προσεχών ημερών και αφορά τον εκσυγχρονισμό των λαικών αγορών και το παραεμπόριο.

Μέχρι τότε ζήτησε να αναφέρεται σαφώς στις πινακίδες των προϊόντων εκτός απο την τιμή και η ποιότητα που σχετίζεται με αυτήν, ενώ τόνισε με ιδιαίτερο τρόπο οτι θα πρέπει να αποφεύγονται η διαμόρφωση πλασματικά υψηλών τιμών διότι οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα