Electrolux AB : 13% χαμηλότερα κέρδη το β' τρίμηνο

Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2003 12:45

Μείωση σε ποσοστό της τάξης του 13%, σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο του 2003, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής οικιακών συσκευών στον κόσμο, Electrolux AB, μετά τη μείωση της ζήτησης στη Βόρειο Αμερική και την Βραζιλία.

Τα καθαρά της κέρδη υποχώρησαν στο 1,61 δισ. σουηδικές κορώνες (200 εκατ. δολ.) ή 5,10 ανά μετοχή, από 1,85 δισ. κορώνες ή 5,60 ανά μετοχή, που ήταν κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο. Μείωση 11% εμφάνισαν οι πωλήσεις της εταιρείας, φθάνοντας στα 33,3 δισ. σουηδικές κορώνες.

Η Electrolux και οι ανταγωνίστριές της, όπως η Maytag Corp. μειώνουν τις θέσεις εργασίες και περιορίζουν τις δαπάνες τους, καθώς οι καταναλωτές περιορίζουν τις αγορές οικιακών συσκευών, όπως πλυντηρίων ρούχων.

Η Maytag ανακοίνωσε την Τρίτη ότι τα καθαρά της κέρδη μειώθηκαν σε ποσοστό 63%, ως αποτέλεσμα της παύσης λειτουργίας εργοστασίου της και την περικοπή θέσεων εργασίας. Τα λειτουργικά κέρδη της Electrolux, ενδέχεται να υποχωρήσουν φέτος, αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της.

Τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν σε 2,33 δισ. κορώνες και υψηλότερα από τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών, που εκτιμούσαν ότι αυτά θα ανέλθουν στα 2,22 δισ. κορώνες.

Οι μετοχές της Electrolux έχουν κερδίσει συνολικά 25% φέτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα