Στο όριο της κοινωνικής επισφάλειας 2-2,2 εκατ. Ελληνες

Φιλόδοξοι στόχοι για την αντιμετώπιση της φτώχειας
Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2003 15:18

Φιλόδοξους στόχους για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, έθεσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Ρέππας, ανοίγοντας τις εργασίες της Επιτροπής Κοινωνικής Προστασίας, σήμερα στο Ζάππειο.

Αναλυτικά, το συνολικό ποσοστό ατόμων σε ανέχεια θα πέσει στην Ελλάδα στο μέσο όρο των «15» ως το 2010. Η αγοραστική αξία των ατόμων σε επισφαλή κατάσταση θα αυξηθεί στην ίδια περίοδο τουλάχιστον κατά το ένα τρίτο, ενώ στόχος είανι η εξίσωση του ποσοστού ανεργίας στο επίπεδο των 5 χωρών της Ε.Ε. με τις καλύτερες επιδόσεις ως το 2010.

Υπολογίζεται ότι στη χώρα μας υπάρχουν 2 έως 2,2 εκατ. άνθρωποι στο όριο της κοινωνικής επισφάλειας. Εξ αυτών 800.000 ζουν σε απόλυτη ένδεια, δηλαδή με εισόδημα μικρότερο των 850 ευρώ μηνιαίως για μια οικογένεια με δύο παιδιά.

Οι συζητήσεις στην Επιτροπή Κοινωνικής Προστασίας θα συνεχιστούν ως τις 31/7, οπότε το Εθνικό Σχέδιο θα πρέπει να σταλεί στην Ε.Ε. Στη βάση αυτού του διαλόγου αναμένεται ότι ο πρωθυπουργός θα εξαγγείλει την Κοινωνική Χάρτα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα