Infineon Technologies : Χαμηλότερες ζημίες από τις προβλέψεις

Τρίτη, 22 Ιουλίου 2003 11:30

Χαμηλότερες ζημίες από τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών εμφάνισε η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία παραγωγής ημιαγωγών στην Ευρώπη, Infineon Technologies AG, σημάδι θετικό για τον κλάδο.

Οι καθαρές ζημίες το τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο, διαμορφώθηκαν στα 116 εκατ. ευρώ (131 εκατ. δολ.) από 76 εκατ. ευρώ, την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης. Οικονομικοί αναλυτές του Bloomberg News, εκτιμούσαν ότι οι ζημίες της θα ανήρχοντο σε 181,6 εκατ. ευρώ.

O επικεφαλής της εταιρείας, Ulrich Schumacher, είπε, ότι τα τμήματα που κατασκευάζουν chip για κινητά τηλέφωνα και αυτοκίνητα και αποτελούν περίπου το 60% των συνολικών της πωλήσεων θα είναι κερδοφόρα το τέταρτο τρίμηνο. Η Infineon έχασε περισσότερα από 2,4 δισ. ευρώ τα τελευταία εννέα τρίμηνα, καθώς οι τιμές των προϊόντων παρέμειναν χαμηλότερα από το κόστος παραγωγής.

«Η προοπτική είναι θετική», ανέφερε ο Frank Joachim, ο οποίος διαχειρίζεται 12,2 δισ. δολ. σε μετοχές με την Trinkaus Capital Management στο Ντίσελντορφ.

Η εταιρεία εμφάνισε το τρίτο τρίμηνο προ φόρων κέρδη δύο δισ. ευρώ από το τμήμα memory chip, έναντι ζημίας 22 εκατ. ευρώ, έναντι της αντίστοιχης περυσινής χρονικής περιόδου.

Οι πωλήσεις το τρίτο τρίμηνο αυξήθηκαν σε ποσοστό 11%, φθάνοντας στο 1,47 δισ. δολ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα