Πτώση 2,77% στις αφίξεις τσάρτερ τον Ιούνιο

Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2003 16:22

Μείωση 2,77% παρουσίασαν φέτος τον Ιούνιο σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα οι αφίξεις με πτήσεις τσάρτερ σε 17 επιλεγμένα τουριστικά αεροδρόμια, σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΤ.

Ειδικότερα, τον Ιούνιο του 2003 αφίχθησαν στη χώρα 1.285.211 τουρίστες έναντι 1.321.835 τον Ιούνιο του 2002.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΟΤ, παρατηρείται μια ανακατάταξη σε βάρος κλασσικών τουριστικών προορισμών, όπως Μύκονος, Σαντορίνη, Κέρκυρα και Σάμος, ενώ ενισχύονται μη παραδοσιακοί προορισμοί όπως Καλαμάτα, Μυτιλήνη, Καβάλα και Θεσσαλονίκη. Μικρές αυξομειώσεις παρουσιάζουν οι προορισμοί Ηράκλειο, Ρόδος, Χανιά, Σκιάθος και Ζάκυνθος.

Ο ΕΟΤ διατυπώνει την εκτίμηση ότι οι απώλειες στο ξεκίνημα του έτους, λόγω πολέμου στο Ιράκ και αργότερα λόγω της άτυπης πνευμονίας και της οικονομικής ύφεσης κυρίως στη Γερμανία, θα καλυφθούν, και το τελικό κλείσιμο της χρονιάς θα είναι ικανοποιητικό.

Από την άλλη, ο τομεάρχης Τουρισμού της ΝΔ, βουλευτής Αναστάσιος Λιάσκος κατηγόρησε το υπουργείο Ανάπτυξης για την καθυστερημένη έναρξη της διαφημιστικής καμπάνιας στο εξωτερικό, καθώς και για την αδυναμία εκμετάλλευσης των πλεονεκτημάτων από την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ επανέλαβε τη δέσμευση ίδρυσης υπουργείου Τουρισμού με διευρυμένες αρμοδιότητες, όταν η ΝΔ έρθει στην εξουσία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα