Wall Street: Ευφορία λόγω πτώσης ανεργίας

Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2003 17:10

Οι ενδείξεις βελτίωσης της κατάστασης στην αγορά εργασίας έδωσαν ώθηση στους χρηματιστηριακούς δείκτες στη Νέα Υόρκη, αποσπώντας προσωρινά, όπως σημειώνει η ανάλυση του CNN, την προσοχή των επενδυτών από τις εταιρικές κερδοφορίες.

Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν κάτω από τις 400.000, για πρώτη φορά μετά από πέντε μήνες. Διαμορφώθηκαν στις 386.000 την εβδομάδα που έληξε στις 19 Ιουλίου, έναντι του αναθεωρημένου αριθμού των 415.000 την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα.

Αν και η πτώση των αιτήσεων είναι ενθαρρυντική, αναλυτές διατυπώνουν ανησυχίες για την εποχικότητα που μπορεί να βαρύνει περισσότερο στην αλλαγή αυτή από ότι μια πραγματική ενίσχυση της απασχόλησης.

Από το μέτωπο των εταιρειών, η εταιρεία που είναι υπό διαπραγμάτευση στον Dow, AT&T, ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα στο δεύτερο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, αλλά τα έσοδα υποχώρησαν.

Κέρδη και πωλήσεις χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι, ανακοίνωσε η τηλεπικοινωνιακή, SBC Communications, λόγω μείωσης της ζήτησης και εντεινόμενου ανταγωνισμού που πίεσε τις τιμές.

Ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,78% στις 9.265,67 μονάδες, και ο Nasdaq ενισχύεται 1,10% στις 1.738,10 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα