Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2003 07:02

ΠΤΩΤΙΚΑ κινείται ο δείκτης Nikkei για πρώτη ημέρα σε σύνολο τριών ημερών. Οι μετοχές της Sony Corp., της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας παραγωγής ηλεκτρονικών στον κόσμο, σημείωναν απώλειες, μετά την ανακοίνωση για υποχώρηση των κερδών της το πρώτο τρίμηνο, καθώς οι πωλήσεις video-games και ηλεκτρονικών μειώθηκαν.

«Προσπαθώ να πουλήσω ό,τι απέμεινε από τις μετοχές της Sony», ανέφερε ο Kerry Goh, ο οποίος διαχειρίζεται 11 δισ. δολ. σε μετοχές εκτός των ΗΠΑ με την AIB Govett (Asia) Ltd., στη Σιγκαπούρη, συμπληρώνοντας : «Εκτός κι εάν η Sony εμφανίσει κάποια πολύ καλά στοιχεία το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο, διαφορετικά πρέπει να την ξεχάσουμε για φέτος». Ο ίδιος, αρνήθηκε να αναφερθεί στο πακέτο των μετοχών Sony, τις οποίες κατέχει.

Ο δείκτης Nikkei υποχωρούσε 0,1%, φθάνοντας στις 9.663,14 μονάδες στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο Topix υποχωρούσε κατά 0,2%, φθάνοντας στις 946,70 μονάδες.

Μετοχές εξαγωγικών εταιρειών, όπως της Canon Inc. και της Honda Motor Co., κινούντο ανοδικά, μετά την κυβερνητική έκθεση των ΗΠΑ για τη μείωση του αριθμού των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας, σημάδι ότι η οικονομία της χώρας ενδέχεται να ανακάμψει. Οι αιτήσεις μειώθηκαν κατά 29.000, φθάνοντας στις 386.000 την προηγούμενη εβδομάδα, στα χαμηλότερα επίπεδα από την εβδομάδα της 8ης Φεβρουαρίου και σε επίπεδα χαμηλότερα από αυτά που είχαν προβλέψει αναλυτές.

Αλλού στην Ασία, στη Ν. Κορέα, ο δείκτης Kospi σημείωνε απώλειες 0,2%. Τη μεγαλύτερη υποχώρηση σημείωναν οι μετοχές της KT Corp. και της SK Telecom Co., μετά τα σχέδια της κυβέρνησης για τόνωση του ανταγωνισμού, στην αγορά που δραστηριοποιούνται οι δύο μεγαλύτερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών, οι οποίες μαζί πραγματοποιούν το 70% των πωλήσεων του κλάδου.

Στη Σιγκαπούρη ο δείκτης Straits Times κέρδιζε ποσοστό 0,4%. Οι μετοχές της Keppel Land Ltd. κινούντο ανοδικά μετά την ανακοίνωση της έκτης μεγαλύτερης παραγωγού της νήσου για αύξηση των κερδών σε ποσοστό 40% το δεύτερο τρίμηνο του έτους, αποτέλεσμα της αύξησης των πωλήσεων στην Κίνα.

Οι δείκτες στο Χονγκ Κονγκ και τη Μαλαισία σημείωναν απώλειες, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους που σημείωναν κέρδη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα