Αυξάνονται τα κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2001 14:03
UPD:18:46

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ με το πέρασμα της ώρα τα κέρδη των χρηματιστηριακών δεικτών στην Ευρώπη, καθώς ενισχύονται οι τοποθετήσεις σχεδόν στο σύνολο των κλάδων.

Στην αφύπνιση του αγοραστικού ενδιαφέροντος συνέβαλε η βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία, όπως αυτό αποτυπώνεται σε έκθεση του ινστιτούτου Ifo.

Αυτή την ώρα (13:55') o δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο βρίσκεται στις 5.113,9 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,05%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 4.411 μονάδες αυξημένος κατά 1,64% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 5.022 μονάδες καταγράφοντας κέρδη 2,31%.

Σημαντικά κέρδη, της τάξεως του 3,82%, σημειώνει η μετοχή της Vivendi Universal. Η γαλλική εταιρεία ΜΜΕ προέβη σε συμφωνία για την εξαγορά του τμήματος ψυχαγωγίας της USA Networks έναντι δέκα εκατομμυρίων δολαρίων. Σημαντική άνοδο σημειώνει, επίσης, η μετοχή του εκδοτικού ομίλου Pearson (3,47%) και του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters (3,11%).

Ανοδικά κινείται και ο κλάδος της υψηλής τεχνολογίας. Η μετοχή της βρετανικής εταιρείας ARM Holdings σημειώνει σημαντική άνοδο κατά 8,90%. Αξιόλογα κέρδη καταγράφουν, επίσης, οι μετοχές των εταιρειών Stmicroelectronics και Infineon Technologies. Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Wall Street Journal Europe", η τελευταία θα μειώσει το προσωπικό της κατά 200 θέσεις εργασίας, λιγότερες από τα αρxικά σxέδια, εφαρμόζοντας πρόγραμμα λιγότερων ωρών απασxόλησης με στόxο την περικοπή των δαπανών.

Από τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών ξεχωρίζουν οι μετοχές των εταιρειών Deutsche Telekom και Αlcatel. Σημαντικά κέρδη καταγράφει και η μετοχή της βρετανικής mm02 μετά την αναβάθμισή της από την Deutsche Bank.

Αξιόλογη άνοδο (3,82%) σημειώνει και η μετοχή της Royal Bank of Scotland. Η τρίτη μεγαλύτερη βρετανική τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα ότι τα έσοδά της στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης θα είναι σε αντιστοιχία με τις αρχικές εκτιμήσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα