Οι ξενοδόχοι διαμαρτύρονται για τους συντελεστές αποσβέσεων

Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2003 17:17

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ), με ξεχωριστές ανακοινώσεις τους, εκφράζουν την αντίθεση τους στις πληροφορίες ότι στο ετοιμαζόμενο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τους νέους συντελεστές αποσβέσεων των επιχειρήσεων, ο ανώτερος συντελεστής απόσβεσης της αξίας των κτιρίων των ξενοδοχείων καθορίζεται στο 4% και ο κατώτερος στο 2%.

Οι ξενοδόχοι καλούν τον υπουργό Οικονομίας Νίκο Χριστοδουλάκη «να τιμήσει τις δεσμεύσεις του, και να αυξήσει τους συντελεστές στο 8% και 4% αντίστοιχα, ώστε να μη διαφοροποιούνται τα ξενοδοχεία από τις υπόλοιπες κατηγορίες ειδικών κτιρίων».

Η ΠΟΞ επισημαίνει ότι ο ελληνικός τουρισμός βρίσκεται σε φάση παρατεταμένης κρίσης, ότι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η ζήτηση για τους ελληνικούς προορισμούς συρρικνώνεται, ενώ αυξάνεται η έξωθεν πίεση στις τιμές των ελληνικών καταλυμάτων. «Αντί να ληφθούν μέτρα ενίσχυσης των δοκιμαζόμενων τουριστικών επιχειρήσεων», αναφέρει η ΠΟΞ, «η Πολιτεία τις αντιμετωπίζει ως πηγή άντλησης επιπρόσθετων φορολογικών εσόδων.

Τυχόν καθορισμός συντελεστών 4% και 2% ουσιαστικά θα ωφελήσει μόνο ελάχιστες εισηγμένες τουριστικές επιχειρήσεις που θέλουν να εμφανίσουν αυξημένη κερδοφορία».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα