Το Οσλο η ακριβότερη ευρωπαϊκή πόλη

Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2003 21:03

Το Τόκιο εξακολουθεί να είναι η ακριβότερη πόλη στον κόσμο, αλλά η αύξηση του ευρώ έναντι του δολαρίου έφερε το Παρίσι από την έβδομη θέση που είχε μέχρι τώρα μπροστά από το Λονδίνο, που κατέχει τώρα τη δέκατη θέση, σύμφωνα με το εξαμηνιαίο βαρόμετρο του «Economist Intelligence Unit».

Το Τόκιο και η Οζάκα κατέχουν από το 1991 την πρώτη και δεύτερη θέση του καταλόγου των δέκα ακριβότερων πόλεων στον κόσμο.

Το Οσλο στην τρίτη θέση καταλαμβάνει τον τίτλο της ακριβότερης ευρωπαϊκής πόλης. Το Χονγκ Κονγκ έπεσε από την τρίτη στην πέμπτη θέση. Το Λονδίνο, που υπήρξε κάποτε η πλέον ακριβή πόλη μεταξύ των χωρών της Ε.Ε., έχει χάσει την έκτη θέση στον κατάλογο, την οποία κατέλαβε πλέον η Κοπεγχάγη, ενώ το Παρίσι εξακολουθεί να είναι η πιο ακριβή πόλη μεταξύ αυτών που έχουν υιοθετήσει το ευρώ.

Λόγω της ενίσχυσης του ευρώ έναντι του δολαρίου, οι αμερικανικές πόλεις έγιναν πια λιγότερο ακριβές από τις ευρωπαϊκές, σύμφωνα με την έκθεση που συγκρίνει τις τιμές προιόντων σε 134 πόλεις στον κόσμο.

Στις ΗΠΑ η ακριβότερη πόλη παραμένει η Νέα Υόρκη, αλλά στο συνολικό κατάλογο η θέση που καταλαμβάνει είναι η 13η.

Το Μεξικό είναι 56ο, το Καράκας 107ο και το Μοντεβιδέο 114ο, στον κατάλογο του βρετανικού οικονομικού περιοδικού «The Economist».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα