Aventis S.A. : Αύξηση 19% των καθαρών κερδών το β' τρίμηνο

Τρίτη, 29 Ιουλίου 2003 10:02

Αύξηση, σε ποσοστό της τάξης του 19%, σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας της Γαλλίας, Aventis S.A., μετά τη μείωση των δαπανών και την υποτίμηση του δολαρίου, που βοήθησε στο χαμηλότερο κόστος αγοράς στις ΗΠΑ.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας αναρριχήθηκαν στα 603 εκατ. ευρώ (694 εκατ. δολ.) ή 76 σεντς ανά μετοχή, έναντι 507 εκατ. δολ. ή 64 σεντς ανά μετοχή, την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Οι πωλήσεις της Aventis υποχώρησαν κατά 6,2%, φθάνοντας στα 4,17 δισ. ευρώ.

Η διοίκηση της εταιρείας, ανακοίνωσε επίσης, ότι θα επιτύχει τον στόχο που έχει θέσει για τη χρήση του 2003, καθώς προβλέπει αύξηση της ζήτησης του αντιπηκτικού σκευάσματος Lovenox, αλλά και υψηλοτέρες πωλήσεις άλλων προϊόντων, όπως του σκευάσματος κατά του καρκίνου, Taxotere.

Οι πωλήσεις του αντιαλλεργικού σκευάσματος Allegra, μειώθηκαν στα 501 εκατ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του έτους, από 565 εκατ. ευρώ που ήταν την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, καθώς τα αντίστοιχα σκευάσματα εταιρειών του ανταγωνισμού ήταν φθηνότερα στις ΗΠΑ. Τα έσοδα από το Lovenox αυξήθηκαν στα 411 εκατ. ευρώ, από 397 εκατ. ευρώ, πέρυσι.

Επτά αναλυτές του Bloomberg News προέβλεπαν ότι τα κέρδη της εταιρείας θα ανήρχοντο κατά μέσον όρο σε 579 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα