Καθηλωμένη στην καταναλωτική εμπιστοσύνη η Wall

Τρίτη, 29 Ιουλίου 2003 17:01
UPD:17:21

Εν αναμονή της ανακοίνωσης του Conference Board για το δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Ιούλιο, η Wall Street αναζητούσε στο άνοιγμα των συνεδριάσεων κατεύθυνση.

Στις 17:00' ώρα Ελλάδος η ανακοίνωση για απρόσμενη υποχώρηση στις 76,6 μονάδες του δείκτη από 83,5 τον Ιούνιο, και έναντι εκτιμήσεων για άνοδο στις 85 μονάδες άλλαξε το κλίμα, καθώς οι επενδυτές δεν βρήκαν ενδείξεις για ανάκαμψη της ομοσπονδιακής οικονομίας.

Ο δείκτης προσδοκιών των καταναλωτών βυθίστηκε στις 86,4 μονάδες από 96,4 τον Ιούνιο. «Οι προσδοκίες θα παραμείνουν αχνές, μέχρι τα στοιχεία από την αγορά εργασίας να δικαιολογούν αισιοδοξία», επισήμανε ο διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου του Conference Board.

Από τα εταιρικά νέα της ημέρας, ξεχωρίζουν τα αποτελέσματα της McDonald’s και της Dupont.

Η McDonald’s κατέγραψε στο δεύτερο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης κέρδη 37 σεντς ανά μετοχή, από 39 σεντς στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα, αλλά σε αντιστοιχία με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία χημικών στις ΗΠΑ, Dupont, ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα, και εκτίμησε ότι οι τιμές του πετρελαίου και το υψηλό κόστος των πρώτων υλών θα επηρεάσουν ανάλογα τις τιμές των προϊόντων της στο υπόλοιπο της τρέχουσας χρήσης.

Ο Dow Jones καταγράφει αυτήν την ώρα απώλειες 0,92% και ο Nasdaq χάνει 0,80%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα