Μεικτή η εικόνα των ευρωπαϊκών μετοχών

Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2003 11:05
UPD:11:11

Mεικτή εικόνα παρουσιάζουν οι ευρωπαϊκές μετοχές. Απώλειες σημειώνουν οι μετοχές της Vivendi Universal S.A., μετά την ανάκληση της πρότασης της Metro-Goldwyn-Mayer Inc., ύψους 11,5 δισ. δολ. για την εξαγορά του τμήματος ψυχαγωγίας της γαλλικής εταιρείας στις ΗΠΑ. Ανοδικά κινούντο οι μετοχές της Alcatel S.A.

Ο δείκτης Dow Jones Stoxx 50 κέρδιζε ποσοστό 0,2%, φθάνοντας στις 2.431,46 μονάδες στις 9:19' π.μ. στη Φραγκφούρτη, τοπική ώρα. Ο δείκτης Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,1%.

Οι μετοχές της Vivendi, της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας μέσων στον κόσμο, έχαναν ποσοστό 2,2%, φθάνοντας στα 15,78 ευρώ η μία. Η εταιρεία Metro-Goldwyn-Mayer, η οποία ελέγχεται από τον δισεκατομμυριούχο Kirk Kerkorian, ανακοίνωσε ότι το τίμημα που ζητά η γαλλική εταιρεία, δεν συμβαδίζει με την αξία των περιουσιακών στοιχείων. Το προς πώληση τμήμα της Vivendi στις ΗΠΑ, περιλαμβάνει τα κινηματογραφιά στούντιο Universal και το δίκτυο της καλωδιακής τηλεόραση Sci Fi.

Οι μετοχές της Alcatel, της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας παραγωγής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στον κόσμο, κέρδιζε ποσοστό 2,2% φθάνοντας στα 8,47 ευρώ η μία.

Η Deutsche Bank AG αναθεώρησε προς τα πάνω την εκτίμησή της για τη μετοχή, από την πώληση, στη διακράτηση, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας χθες, ότι οι ζημίες της περιορίστηκαν το δεύτερο τρίμηνο του έτους, αποτέλεσμα του περιορισμού του κόστους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα