Τον Σεπτέμβριο η έναρξη λειτουργίας της REpower Diekat A.E.

Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2003 11:31

Tον Σεπτέμβριο αρχίζει η λειτουργία της REpower Diekat A.E., της κοινής εταιρείας που συστάθηκε από τη ΔΙΕΚΑΤ ΑΤΕ και τη γερμανική REpower Systems A.G., με ποσοστό συμμετοχής 40% και 60% αντιστοίχως.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, σκοπός της νέας εταιρείας είναι ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη και η εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην Ελλάδα.

Η REpower Systems A.G., κατέχει ηγετική θέση στον χώρο κατασκευής και προμήθειας ανεμογεννητριών και ειδικότερα στην κατηγορία αυτών της υψηλής ισχύος και αποτελεί σημαντικό συνεργάτη της ΔΙΕΚΑΤ στον χώρο της ενέργειας, αφού, όπως είναι γνωστό, η ΔΙΕΚΑΤ διαθέτει εμπειρία και εξειδίκευση στα ενεργειακά έργα και με τη νέα αυτή συνεργασία, επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον χώρο της αιολικής ενέργειας.

Η REpower A.G. εισηγμένη εταιρεία στο γερμανικό χρηματιστήριο (TecDAX), απασχολεί σήμερα περισσότερους από 450 υπαλλήλους και έχει υποκαταστήματα στην Αυστραλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και αλλού.

Σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση του επικεφαλής του τμήματος νέων αγορών της εταιρείας και προέδρου της REpower Diekat A.E., η συμμαχία με μία σοβαρή ελληνική εταιρεία, αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για εμάς. Ελπίζουμε να αρχίσουμε σύντομα την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην Ελλάδα. Οι τομείς εξειδίκευσής μας, αλληλοσυμπληρώνονται απόλυτα».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα