Εως το βράδυ το 75% των πρατηρίων με πρόβλημα τροφοδοσίας

Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2003 16:02
UPD:16:16

Tα πρώτα προβλήματα από την απεργία των ιδιοκτητών βυτιοφόρων έκαναν ήδη την εμφάνισή τους στην αγορά των καυσίμων.

Εκπρόσωποι του κλάδου εκτιμούν ότι μέχρι σήμερα το πρωί ελλείψεις αντιμετώπισε περίπου το 5% του συνόλου των πρατηρίων της χώρας.

Ωστόσο, παράγοντες των βενζινοπωλών ανεβάζουν το ποσοστό αυτό στο 20% για την Αθήνα, και υπολογίζουν ότι έως το βράδυ το 75% των πρατηρίων της χώρας θα αντιμετωπίσει πρόβλημα τροφοδοσίας.

Στο μεταξύ, οι πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Ανάπτυξης, Οικονομίας και Μεταφορών, θα επιχειρήσουν σε συνάντηση με εκπροσώπους των βυτιοφορέων, να δώσουν λύση στο πρόβλημα, ώστε μέχρι το βράδυ να λυθεί η απεργία.

Οι βυτιοφορείς ζητούν αύξηση των κομίστρων μεταφοράς και επιμένουν οι εταιρείες εμπορίας καυσίμων να τους δώσουν γραπτή διαβεβαίωση για αυτή την αύξηση.

Από πλευράς των εταιρειών εμπορίας καυσίμων, επανέρχεται το αίτημα τους να ξεπαγώσει η χορήγηση αδειών για απόκτηση νέων βυτίων μεταφοράς καυσίμων δικής τους ιδιοκτησίας (Ι.Χ.), χρόνιο σημείο τριβής με τους ιδιοκτήτες των Δ.Χ. βυτίων.

Σήμερα, όπως δήλωσε η κυρία Αποστολίκα, πρόεδρος της Ενωσης Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών, πολλά βυτία των εταιρειών εμπορίας, αν και φορτωμένα καύσιμα από τα διλυστήρια στην Αθήνα, αδυνατούσαν να τα παραδώσουν στα βενζινάδικα και τους άλλους προορισμούς τους (π.χ. πλοία), επειδή είχαν στήσει μπλόκα οι ιδιοκτήτες των Δ.Χ. βυτίων.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα