Ν. Κορέα : Κυβερνητικές προσπάθειες για λήξη της απεργίας στη Hyundai

Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2003 07:56

Ευνοϊκά δέθτηκε η διοίκηση της αυτοκινητοβιομηχανίας Hyundai, την προσπάθεια της κυβέρνησης της Νότιας Κορέας, να παρέμβει ώστε να τερματισθεί η απεργία διαρκείας στην εταιρεία, που συνεχίζεται επί ένα μήνα, προσπάθεια, την οποία όμως απορρίπτουν τα συνδικάτα.

Στη Hyundai Motor, τη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Νότιας Κορέας, ορίστηκε από την κυβέρνηση προθεσμία έως την 5η Αυγούστου, προκειμένου να καταλήξει σε συμφωνία με τα συνδικάτα ώστε να σταματήσουν την απεργία, που έχει ήδη κοστίσει στην επιχείρηση εκατομμύρια δολάρια σε χαμένες πωλήσεις.

Η κυβέρνηση ανέφερε ότι επιφυλάσσεται του δικαιώματος να παρέμβει η ίδια, αν η Hyundai αποτύχει να επιτύχει συμφωνία ως την 5η Αυγούστου. Η απόφαση ήταν αναπόφευκτη, υπό το φως των σοβαρών επιπλοκών (της απεργίας) στην εθνική οικονομία, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος.

Η Συνομοσπονδία των Συνδικάτων της Νότιας Κορέας προειδοποίησε για αντιδράσεις κατά της κυβέρνησης, αν η Σεούλ παρέμβει, μεσολαβώντας δια της ισχύος στις διαπραγματεύσεις των εργαζομένων με την διοίκηση της επιχείρησης.

Ο διευθυντής της Hyundai Motor, Λι Ικ-χι, δήλωσε ότι η απεργία ίσως οδηγήσει την διοίκησή της στην απόφαση να κλείσει το εργοστάσιό της στο Πεκίνο, όπου παράγει 5.000 οχήματα μηνιαίως.

Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις όσον αφορά τις εργασιακές σχέσεις στην Hyundai Motor, ποσοστό 10% της οποία ανήκει στην αυτοκινητοβιομηχανία DaimlerChrysler.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα